Ingezonden persbericht


P e r s b e r i c h t

16 december 2008

AM Wonen gaat Hofland-Oost in Montfoort bouwen

Het college heeft projectontwikkelaar AM Wonen geselecteerd voor het ontwikkelen van Hofland-Oost fase 4 en 5. Bij het beoordelen van de woningbouwontwerpen van de vier geselecteerde projectontwikkelaars (Rabo-Bouwfonds, Slokker Vastgoed, LATEI Projectontwikkeling en AM Wonen) heeft het college gekeken naar, van tevoren vastgestelde, grondbieding (40%), duurzaam bouwen (15%), keuzemogelijkheden (10%) en ontwerpkwaliteit (35%). Wethouder Paulien Goedvolk: "AM Wonen scoort op deze aspecten tezamen het het hoogst."

Hofland-Oost fase 4 en 5
In het nieuwbouwproject Hofland-Oost fase 4 en 5 moeten in totaal 109 woningen, waarvan X22 seniorenwoningen, gerealiseerd worden. De zeven vrije sectorkavels worden door de desbetreffende particulieren zelf ontwikkeld. De bouw van de woningen start vooralsnog in het najaar van 2009 en zal in 2011 gereed zijn.

Beoordeling woningbouwontwerpen

Voor de beoordeling van de vier woningbouwontwerpen heeft het college voor ontwerpkwaliteit en keuzemogelijkheden het advies van inwoners (voor 40%) en belangengroepen (Welstand, Vrouwen Advies Commissie (VAC), Stichting Betaalbaar Wonen Montfoort (SBWM), Groepswonen Senioren Montfoort (GwSM) en Stichting Woonbelangen Weidegebied (SWW)) meegenomen.

Stem inwoners

Tijdens de inloopavond van 29 oktober 2008 hebben bezoekers op ontwerpkwaliteit en keuze-mogelijkheden een cijfer kunnen geven aan de woningbouwontwerpen van de vier ontwikkelaars. Uit deze cijfers blijkt dat AM Wonen niet de eerste keus is van de bewoners. De seniorenwoningen van AM Wonen in fase 4 ogen hoog en worden door de direct omwonenden als ongewenst gezien. "De woningen, zoals deze nu door AM Wonen ontworpen zijn, zijn hoger dan is toegestaan in het nieuwe bestemmingsplan. AM Wonen heeft dan ook toegezegd de hoogte aan te passen. Zo hopen wij een deel van de kritiek van de omwonenden van de vierde fase weg te nemen", vult wethouder Goedvolk aan.

Stem belangengroepen

De voorkeur van SWW gaat uit naar AM Wonen. Deze stem heeft meegewogen in de keuze van AM Wonen, omdat deze woningcorporatie de afnemer is van een groot deel van de te realiseren woningen in fase 5. Ook de voorkeur van Groepswonen Senioren Montfoort (GwSM) gaat uit naar AM Wonen, omdat de woningen in fase 4 er niet als standaard seniorenwoningen uitzien, de woningen de grootste oppervlakte krijgen, de recreatieruimte centraal is gelegen en de plattegronden van de woningen het meest optimaal zijn. Het oordeel van de seniorenvereniging heeft meegewogen in de keuze voor voor AM Wonen, omdat de toekomstige bewoners van fase 4 leden van GwSM zijn.

Ontwikkelingsovereenkomst
Voor het ontwikkelen van Hofland-Oost fase 4 en 5 heeft de gemeente een ontwikkelings-overeenkomst opgesteld. Hierin worden voorwaarden, zoals het aanpassen van de hoogte van fase 4, opgenomen die van belang zijn voor het goed verlopen van de ontwikkeling van Hofland-Oost fase 4 en 5. Wethouder Goedvolk: "Voordat we kunnen starten met de ontwikkeling, zal AM Wonen eerst de ontwikkelingsovereenkomst moeten tekenen."

Vervolg

De gemeente zal in samenspraak met inwoners? en de direct omwonenden en belangengroepen tot een definitief ontwerp van de woningen komen.

Het voorlopige woningbouwplan van AM Wonen is te bekijken op www.hoflandoost.nl

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht