Ingezonden persbericht


Nieuwsbericht 16 december 2008

Tilburgse basisscholen ontvangen lespakket 'Spaar je energie'

Eerste exemplaar voor De Vuurvogel
64 basisscholen in Tilburg ontvangen het lespakket 'Spaar je energie'. Basisschool de Vuurvogel ontving als eerste het lespakket uit handen van de Tilburgse wethouder Marieke Moorman en Jaap Rieter van energiebedrijf Essent. In de komende dagen worden de lespakketten verspreid onder alle andere basisscholen in de gemeente Tilburg.
'We zorgen voor de energie van morgen en daarin speelt de jeugd een belangrijke rol', vertelt Jaap Rieter van Essent. 'Om hen inzicht te geven in het opwekken van elektriciteit en het belang van energiebesparing hebben we deze speciale lespakketten laten maken voor groep 7 en 8.' Wethouder Marieke Moorman vult aan: 'Dit project draagt bij aan energiebesparing. Het is goed voor het milieu en voor de portemonnee. Kinderen kunnen daar niet vroeg genoeg kennis van nemen'.

Over het lespakket
Het lespakket bestaat uit vier lesbrieven, die scholen in willekeurige volgorde kunnen gebruiken. Daarnaast bevat het pakket onderdelen zoals lampjes en zonnecollectoren waarmee leerlingen interessante proefjes kunnen doen en zo hun inzicht en vaardigheden vergroten. Daarbij gaat het om zowel het opwekken van elektriciteit als het besparen van energie. Ook biedt het lespakket mogelijkheden voor leerlingen om zowel op school als thuis 'energiebewuster' te worden. De gemeente Tilburg en Essent spannen zich samen in om inwoners te wijzen op het nut van energiebesparing. De uitreiking van het lespakket past binnen deze samenwerking.



Ingezonden persbericht