Ingezonden persbericht


Persbericht 3FM - 16 december 2008

Bieden voor unieke Masterclasses op 3FM Serious Request veiling

Op de speciale 3FM Serious Request veilingsite scoor je naast items van bekende nationale en internationale grootheden ook unieke masterclasses. Heb je altijd al in de schoenen van Giel, Coen of Paul willen staan in de 3FM-studio? Droom je van een carrière als professionele club-dj? Verschillende masterclasses door bekende nationale artiesten bieden je deze kans, mits je genoeg biedt! De opbrengst gaat volledig naar de vluchtelingenhulp van het Rode Kruis, het doel van 3FM Serious Request dit jaar.

Masterclass Radiomaken
3FM Luisteraars kunnen bieden op een masterclass radio maken in de 3FM studio op zondag 21 december. 3FM opleidingscoördinator Iwan Reuvekamp geeft de masterclass samen met één van de 3FM jocks. Ben je één van de vijf winnaars van de workshop, dan leiden zij je rond in de 3FM studio en leer je hoe een radioprogramma wordt gemaakt en mag je achter de knoppen plaatsnemen op de stoel van Giel, Gerard, Sander en Coen. Voor radiotalent de gelegenheid om zichzelf te presenteren.

Masterclass sportverslaggeving met Jack van Gelder

Presentator Jack van Gelder verzorgt een masterclass sportverslaggeving op maandag 22 december. Heb jij tijdens voetbalwedstrijden ook altijd het hoogste woord? Misschien schuilt er een sportverslaggever in je. Jack Van Gelder leert je tijdens de workshop de kneepjes van het vak. Wil jij van dichtbij kijken hoe hij te werk gaat en zelf commentaar geven bij een voetbalwedstrijd, bied dan op dit veilingitem.

Masterclass DJ-en met Dave Clarke

Sta jij vaak met open mond voor de dj-booth te kijken hoe de platen aan elkaar gemixt worden? Technomeester Dave Clarke geeft op 23 december tekst en uitleg over wat je als DJ zoal tegenkomt in de clubs en op de festivals waar je draait. Hij laat je de skills zien, die je daarna kunt uitproberen.

Masterclass 'So You Think You Can Dance'
Een unieke gelegenheid om dansles te krijgen van Roy Julen, één van de choreografen van het populaire tv-programma So You Think You Can Dance. Ook winnaar Ivan en één van de andere finalisten zijn bij de masterclass aanwezig en helpen jou je moves te verbeteren. Op vrijdag 19 december kun jij dansles krijgen in de stijl lyrical hiphop!

Masterclass Liedjes maken met Han Kooreneef

Zit jij vaak op je kamer liedjes te bedenken en is het jouw grote droom om een hit te schrijven? Maak een liedje samen met songwriter en componist Han Kooreneef. Han Kooreneef heeft al met veel artiesten samengewerkt: Within Temptation, Jeroen van der Boom, Alain Clark, Marco Borsato, Guus Meeuwis, Di-rect en Krezip! Op zaterdag 20 december zoekt hij een co-writer om samen een nummer te schrijven!

Alle masterclasses en andere bijzondere items zijn te koop op de 3FM Serious Request veiling: www.3fm.nl/veiling. Van 10 tot en met 24 december worden dagelijks nieuwe items op de veilingsite geplaatst. De laatste veiling loopt af op 3 januari 2009.

Een vluchteling is nergens zonder jouw hulp

Met 3FM SERIOUS REQUEST zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.

In 2004 haalde 3FM SERIOUS REQUEST 915.955 euro op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Vanaf 2006 sluit Studio Brussel zich aan bij de actie. In 2007 bracht de actie 5.249.466 euro op voor schoon drinkwater. Dit jaar zet 3FM Serious Request zich in voor vluchtelinghulp. Direct storten kan op giro 22744 onder vermelding van Serious Request.

Voor meer informatie over 3FM: www.3fm.nl