Ingezonden persbericht


Satyam neemt Maytas Infra en Maytas Properties over Satyam hanteert strategie van grotere diversificatie

Hoofddorp, 16 december 2008 - ICT-dienstverlener Satyam Computer Services Ltd. (Euronext Amsterdam: SAYE, NYSE: SAY) neemt Maytas Properties over. Tegelijkertijd neemt het bedrijf een meerderheidsbelang van 51 procent in Maytas Infra.

Maytas Infra is een bouwbedrijf dat is gespecialiseerd in infrastructuur en vastgoedontwikkeling. Het bedrijf is actief in gebieden in India, die profiteren van de grote economische groei. Maytas bouwt onder andere snelwegen, metro- en spoorlijnen, havens, transportbeheersystemen, vliegvelden, energiecentrales en olie-, gas- en waterzuiveringsinstallaties. De onderneming heeft een innovatief bedrijfsmodel, een goede naam en veel kennis en ervaring. Hierdoor wist het bedrijf een groot deel van de strategische infrastructuurmarkt in India in handen te krijgen.

Maytas Properties Ltd is een grote ontwikkelaar van stedelijke infrastructuur. Zo was het bedrijf betrokken bij het ontwikkelen van stedenbouwkundige masterplannen, speciale economische zones en hospitality-, retail- en entertainmentprojecten. Al deze projecten leveren een bijdrage aan de snelgroeiende behoefte aan hoogwaardig vastgoed in de belangrijkste Indiase steden. Maytas Properties is in deze markt uniek gepositioneerd dankzij grootschalig en strategisch gelegen grondbezit, zijn krachtige merknaam en technologische partnerschappen.

Onderstaand vindt u het volledige Engelstalige persbericht.

####

Over Satyam
Satyam Computer Services Ltd. (Euronext Amsterdam: SAYE, NYSE: SAY) is een wereldwijde dienstverlener op het gebied van advies en IT. Het bedrijf levert diensten op het gebied van advies, systeemintegratie en outsourcing aan klanten in twintig* verschillende sectoren in 65* landen, waaronder Nederland, België en Luxemburg. Satyam beschikt over een brede, functionele expertise, hoogwaardige technologische kennis en een wereldwijd delivery-model om bedrijven te helpen bij het optimaal inrichten van hun belangrijkste processen en hun prestaties te verhogen. Bij Satyam werken 52.865* professionals op het gebied van engineering, productontwikkeling, supply chain management, CRM, BPM, BI, enterprise integration en infrastructuurbeheer. Satyam bedient 690* klanten vanuit zijn Development Centres in de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten, India, China, Maleisië, Singapore en Australië. Van deze klanten behoren 185 klanten tot de Fortune® 500.