Gemeente Leeuwarden

Bereikbaarheid Leeuwarden verbetert

Goede bereikbaarheid is van cruciaal belang voor de verdere ontwikkeling van de regio Leeuwarden. Er zijn ingrijpende verbeteringen nodig om de economische ontwikkeling in de regio kansen te geven. Daarbij is ook veel aandacht nodig voor een goede inrichting van de ruimte. Want aanpak van infrastructuur en de ontwikkeling van het gebied daaromheen zijn niet los van elkaar te zien.

De gemeente Leeuwarden doet dit niet alleen. Samen met de provincie Fryslân en Rijkswaterstaat Noord Nederland zijn er plannen gemaakt. Die plannen geven verbeteringen voor zowel automobilisten, fietsers, voetgangers, treinreizigers als scheepvaart.

Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 16 december weer een grote stap in de bereikbaarheid gezet:


- Heliconweg

Voor de Heliconweg is een voorlopig ontwerp vrijgegeven voor bespreking met omwonenden en belanghebbenden. Het voorlopig ontwerp voorziet in maatregelen om tot in ieder geval 2020 de doorstroming op de Heliconweg te waarborgen, zonder tot verdubbeling over te gaan. De maatregelen vergroten niet alleen de capaciteit van de Heliconweg maar verbeteren tevens de verkeersveiligheid voor alle verkeersdeelnemers en de uitstraling van de Heliconweg.


- Oostergoplein

Het college stelt aan de raad voor om een noord-zuid fietstunnel aan de oostkant van het Oostergoplein met oostelijke tak aan te leggen.


- Drachtstercomplex e.o.

Het college heeft, samen met het college van gedeputeerde Staten van de provincie Fryslân, de voorkeursoplossing voorlopig vastgesteld en vrijgegeven voor inspraak. Het Drachtsterplein krijgt fietstunnels, er komt een aquaduct en een ongelijkvloerse verdiepte aansluiting bij het kruispunt Goutum, Zuiderburen, Hempens/Teerns.

Op www.leeuwarden.nl zijn de plannen en impressies te vinden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden, 058-233 4002.