Politie Zeeland


---


Z-2418-2008 Bedrijfsongeval in Vogelwaarde
Dinsdag omstreeks 11.00 uur vond in de Cambronsestraat in Vogelwaarde een bedrijfsongeval plaats.
Een 42-jarige man uit de gemeente Terneuzen pleegde, samen met enkele, collega's, onderhoud aan de relaiskast van de hoogspanning. Tijdens de werkzaamheden kwam de man onder stroom te staan. Hij raakte gewond aan zijn handen en bovenbenen en is per ambulance naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht. In het begin van de middag is de man voor eventuele verdere behandeling naar een ziekenhuis in Gent vervoerd.

Z-2419-2008 Huiselijk geweld, Westdorpe
In een woning in Westdorpe is dinsdagmiddag om 13.20 uur, tijdens een relationeel conflict, een 65-jarige man gewond geraakt.
In verband hiermee werd om 13.45 uur in de woning een 60-jarige vrouw aangehouden en in verzekering gesteld ter zake poging tot zware mishandeling. De technische recherche van politie Zeeland stelt een onderzoek in. De man is inmiddels weer uit het ziekenhuis ontslagen.

W-2420-2008 Beroving in winkelpand, Middelburg
Politie Zeeland stelt momenteel een onderzoek in naar een beroving in een winkelpand in de Korte Geere, dinsdag omstreeks 13.50 uur.
De 38-jarige Middelburgse eigenaresse van de zaak werd door een manspersoon, onder bedreiging van een scherp voorwerp, gedwongen de kassa te openen. Hij ging er met een onbekend geldbedrag vandoor. De vrouw ging daarna op zoek naar de overvaller en zag hem op de Koningsbrug lopen. Een (onbekende) getuige heeft de overvaller ook nog enige tijd achtervolgd. Uiteindelijk werd de verdachte, een 18-jarige Middelburger bij de voetgangerstunnel achter het station door een biker van politie Zeeland aangehouden. Hij is overgebracht naar Torentijd.

O-2421-2008 Diefstal scooter, Goes
Dinsdag tussen 15.45 en 17.15 uur werd in de Zusterstraat in Goes een zwarte Yamaha, type SA14, scooter ter waarde van enkele duizenden euro's gestolen.
Het kentekenplaatje van de scooter is FP996J.

W-2422-2008 Eenzijdig ongeval, Vlissingen
Op de kruising Veerhavenweg / A58 bij Vlissingen botste dinsdag omstreeks 19.30 uur een 57-jarige man uit de gemeente Veere tegen een vluchtheuvel.
Hij reed over de Veerhavenweg en sloeg op de kruising rechtsaf de A58 op. In de bocht verloor hij de macht over zijn stuur en botste tegen de vluchtheuvel. De man bleef ongedeerd, de auto raakte beschadigd.

O-2423-2008 Eenzijdig ongeval, Tholen
Op de Brijhoekseweg in Scherpenisse vond dinsdag om 17.15 uur een eenzijdig ongeval plaats.
Een 54-jarige man uit de gemeente Tholen moest daar uitwijken voor een trekker, raakte in een slip en belandde met zijn auto in de sloot. De automobilist bleek meer dan 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken te hebben en moest zijn rijbewijs inleveren