STANDAARD BOEKHANDEL EN STADSBESTUUR ANTWERPEN SLUITEN RAAMCONTRACT VOOR LEVERINGEN AAN DE ANTWERPSE OPENBARE BIBLIOTHEKEN

16/12/2008 16:53

STANDAARD BOEKHANDEL

Het overgrote deel van de bestellingen van boeken en andere mediadragers die de Stad Antwerpen vanaf 1 januari 2009 gedurende twee kalenderjaren zal plaatsen voor de Antwerpse openbare bibliotheken wordt toegewezen aan Standaard Boekhandel.

Voor de uitvoering van het raamcontract werkt Standaard Boekhandel inzake logistieke dienstverlening samen met NBD/Biblion.

STANDAARD BOEKHANDEL, ZOVEEL MEER DAN EEN BOEKHANDEL

Standaard Boekhandel is vooral gekend dankzij de aanwezigheid met verkooppunten in bijna alle belangrijke Vlaamse winkelcentra.

Standaard Boekhandel is echter veel meer dan een boekhandel in de vertrouwde winkelomgeving.

Standaard Boekhandel besteedt minstens evenveel aandacht aan de dienstverlening voor onderwijskanalen, bedrijven, overheidsinstellingen en bibliotheken.

Vandaag reeds vertrouwen meer dan 150 openbare bibliotheken in Vlaanderen en Brussel bestellingen toe aan Standaard Boekhandel.

De samenwerking met de openbare bibliotheken van Antwerpen was tot nog toe eerder beperkt. Daar komt vanaf 1 januari 2009 dus verandering in. Vanaf die datum zal Standaard Boekhandel de hoofdleverancier worden voor diverse collecties als jeugdboeken, Nederlandstalige fictie, stripverhalen, non-fictie voor volwassenen, speelfilms en muziekcd's, taalcursussen, grote letterboeken en een selectie boeken in diverse West-Europese talen.

De dienstverlening beperkt zich niet tot het leveren van de bestelde artikelen. Standaard Boekhandel zal ook toegevoegde waarde leveren op vlak van de collectievorming door het organiseren van informatieoverdracht en het opstellen van een behoeftenprofiel op maat op basis waarvan automatische leveringen kunnen gebeuren.

Ook op het vlak van uitwisseling van data, bestellingen en facturatie in digitale vorm zal Standaard Boekhandel innovatieve toegevoegde waarde leveren.

Voor de dienstverlening zorgen de medewerkers van Standaard Boekhandel in de Huidevettersstraat te Antwerpen, of met andere woorden de bibliotheek kan beroep doen op het vakkundige team dat de grootste boekhandel in Vlaanderen runt met een winkeloppervlakte van 1.200 vierkante meter en meer dan 20.000 referenties in voorraad.

Naast deze vestiging telt Standaard Boekhandel nog vijf andere vestigingen in Antwerpen (Stadsfeestzaal, Shopping Center Den Tir, Century Center , de gespecialiseerde reisboekhandel De Reisgids aan de Meirbrug en Standaard Student Shop aan het Vleminckveld waar men zich richt op dienstverlening aan studenten van het hoger onderwijs).

STERK PARTNERSCHAP TUSSEN STANDAARD BOEKHANDEL EN NBD/BIBLION

Sinds zijn oprichting in 1970 kent de stichting NBD een voortvarende start en op vandaag mag ze de meeste openbaren bibliotheken in Nederland op de klantenlijst noteren. Deze expert in ondersteunende dienstverlening aan bibliotheken in Nederland levert ruim 2,8 mio titels per jaar aan de Nederlandse bibliotheken.

NBD omschrijft zijn missie als volgt "het aan bibliotheken en andere marktpartijen leveren van kwalitatief hoogwaardige producten en diensten op het terrein van media, informatie en logistiek. NBD/ Biblion heeft de ambitie om, ook op facilitair gebied, de beste onderneming te zijn met het tegen zo laag mogelijke prijzen leveren van diensten en producten die voor haar klantenkring op de onderscheiden terreinen de meeste meerwaarde hebben".

NBD/Biblion zal de boeken voor de Antwerpse openbare bibliotheken kastklaar maken en voorzien van een RFID label.

NBD/Biblion maakt deel uit van de Nederlandse bibliotheekbranche en heeft sterke bindingen met de organisaties van uitgevers en boekverkopers in Nederland. Gelet op de goede contacten met de VCOB en de ervaring met de Antwerpse Openbare Bibliotheken hoopt NBD/Biblion zijn dienstverlening aan de Vlaamse bibliotheken verder uit te bouwen.

ANTWERPSE OPENBARE BIBLIOTHEKEN, EEN UNIEK NETWERK

De openbare bibliotheken Antwerpen tellen 28 vestigingen verspreid over het ganse grondgebied van de stad, twee bibliobussen gericht op lagere scholen, een speciale service aan de varenden en kleine bibpunten in consultatiebureaus.

Naast de prijs waren ook de garanties inzake dienstverlening, assortimentsvorming, plan van aanpak en kwaliteit belangrijke criteria bij het toewijzen van de aanbesteding.

Ook de bijdragen die Standaard Boekhandel en NBD/Biblion willen leveren aan de digitale ontwikkeling inzake werkprocessen speelden hierin een belangrijke rol.

Voor meer informatie kan u zich wenden tot:

Standaard Boekhandel Daniël Dullers Directeur Marketing 03/760.32.57 of 0477/49.74.63

NBD/Biblion Paul van Riet Directiesecretaris 0031 70 3377781

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel