Leefbaar Rotterdam


dinsdag, december 16, 2008

Horeca-exploitatie Urban Podium / Maassilo

Geacht College,

Hedenmiddag heb ik getracht een motie in te dienen die betrekking had op de horeca-exploitatie van het Urban Podium / de Maassilo. Tot mijn spijt werd deze motie buiten de orde geplaatst. Eerder vandaag heb ik, evenals mijn collegas, een mail ontvangen van dhr. A. Yagoub namens de onafhankelijke clubsector. In deze email, een reactie op de ontwikkelingen rond Watt, Waterfront en de Maassilo, werd een gezamenlijk gevoel van ongenoegen kenbaar gemaakt ten aanzien van een aantal punten die de hele sector raken. Een van die zaken had betrekking op de eventuele horeca-exploitatie van het Urban Podium door de compagnon van dhr. Hanenberg, namelijk dhr. Van Beusekom.

Leefbaar Rotterdam heeft het urban podium-debacle eerder al bestempeld als Napoli aan de Maas. Het laten exploiteren van de horeca door een compagnon van een van de hoofdrolspelers uit dit dossier, zou hier een treurig nieuw hoofdstuk aan toevoegen. Ik wil u daarom de volgende vragen stellen, waarvan ik verwacht dat u ze snel zal kunnen beantwoorden. Een eventueel nieuw hoofdstuk zou ik namelijk zo snel mogelijk in de commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur ter sprake willen brengen, om verdere schade te kunnen voorkomen.


1. Bent u met Leefbaar Rotterdam van mening dat de horeca-exploitatie van de Maassilo openbaar moet worden aanbesteed? Zo nee, waarom niet en hoe gaat u dit wel organiseren?


2. In het kader van transparantie, vindt u het passend om dhr. Hanenberg en / of zijn compagnon, dhr. Van Beusekom de horeca-exploitatie van de Maassilo te gunnen? Licht uw antwoord toe.


3. Gezien de sfeer rond de deal met dhr. Hanenberg inzake de overname van de Maassilo (volgens Leefbaar Rotterdam en talloze anderen totaal overbodig), vindt u het passend om dhr. Hanenberg en / of zijn compagnon, dhr. Van Beusekom de horeca-exploitatie van de Maassilo te gunnen? Licht uw antwoord toe.


4. Klopt het dat dhr. Van Beusekom daadwerkelijk een van de gegadigden is voor de horeca-exploitatie van de Maassilo? Zo ja, hoe kan dat en in hoeverre staat deze deal los van de overname van de Maassilo?

Met vriendelijke groet,

Anton Molenaar