Onderwijsbond CNV



16 december 2008

CNV Onderwijs sluit 'goed akkoord' met VO-raad

Categorie: Nieuws CNV Onderwijs, Voortgezet onderwijs, cao voortgezet onderwijs, Actie voortgezet onderwijs, Algemeen nieuws

CNV Onderwijs heeft vandaag een akkoord gesloten met de VO-raad waarin een werkdrukverkorting van 24 klokuren op jaarbasis is afgesproken. Elke werknemer krijgt het individuele recht zelf te bepalen op welke wijze hij de vrijgekomen klokuren wil invullen. Dit recht wordt in de cao vastgelegd. Afgesproken is dat de lessenvermindering geldt voor fulltimers en parttimers en voor onderwijsgevenden in alle scholen voor het voortgezet onderwijs.

Michel Rog is van mening dat, mede als gevolg van de stakingsacties in de afgelopen maanden er een goed akkoord uit de bus is gekomen met een ` meer dan marktconforme loonstijging en een terechte verlichting van de werkdruk.' Eerdere verslechteringvoorstellen van de zijde van de VO- raad zijn inmiddels van tafel. Beginnende leraren gaan 20% minder lesuren geven, er komen verbeteringen voor onderwijsondersteuners en er is sprake van een salarisverbetering van 7% in twee jaar.

CNV Onderwijs zal dit akkoord met een positief advies aan de leden voorleggen.

NB Leden (met emailadres) ontvangen vanavond een nieuwsbrief met de details van het akkoord.


---