Dienstenbond CNV

Nieuws

16 december 2008

Enquête banden-wielenbranche

In uw huidige cao is een afspraak gemaakt dat bedrijven in de banden- en wielenbranche als proef in twee drukke periodes de arbeidstijden mogen verruimen. Misschien gebeurt dit ook wel bij u op de vestiging? CNV Dienstenbond is benieuwd naar hoe u dit bevalt. Vul daarom de enquête in.

ENQUETE
In de huidige cao is een afspraak gemaakt dat uw werkgever voor een proefperiode uw arbeidstijd mag verruimen in drukke periodes. De proef is voor elke bedrijf in de banden- en wielenbranche toegankelijk. Hoe zien de precieze afspraken er ook al weer uit? Een korte opsomming:
* De dagspiegel verruimd tot 20.00 uur ( 07.00 tot 20.00 uur)
* Een urenbank kan worden opgebouwd met een maximale bandbreedte van een saldo van 100 plus en minuren

* De maximale arbeidstijd per dag kan maximaal 10 uur en maximaal 50 uur per week bedragen

* Per jaar kunnen maximaal 2 periodes van 16 weken worden aangewezen, waarbinnen gedurende maximaal 13 weken gebruik gemaakt mag worden van een verruimd rooster met een gemiddelde van 46 uur per week

* Alle uren boven het normale dienstrooster, inclusief de toeslag voor uren buiten de dagspiegel (en eventuele overuren), worden gecompenseerd in vrije tijd

* De opgebouwde uren kunnen buiten de piekperioden worden opgenomen als een hele of halve vrije dag

* De gemiddelde arbeidstijd op jaarbasis mag niet overschreden worden (38 uur per week gemiddeld op jaarbasis)
* Verruiming van de arbeidstijden en invoering van de urenbank dienen met instemming van de Ondernemingsraad en/of personeelsvertegenwoordiging en/of de individuele werknemer plaats te vinden

* Werkgever dient met de persoonlijke omstandigheden van de werknemer rekening te houden.

* Werkgevers dienen deelname aan de proef bij de Vaste Commissie te melden

CNV Dienstenbond wil graag weten of uw bedrijf meedoet aan deze proef en zo ja, hoe ervaart u dit dan? Houdt uw werkgever zich aan de afgesproken regels? Laat het ons weten door de enquête in te vullen. Dit kan via onze website.

Reageren is belangrijk! Want alleen door de reacties van u en uw collega's weten wij wat jullie echt vinden van de arbeidstijdverruiming. En kunnen wij zo nodig tijdens de onderhandelingen van de volgende cao aanpassingen voorstellen.

Graag ontvangen wij de ingevulde enquête vóór 7 januari 2009 retour.

Voor vragen en/of opmerkingen over deze Info, kunt u contact opnemen met uw bestuurder Martijn den Heijer. Hij is te bereiken onder telefoonnummer 010-2651111 of m.denheijer@remove-this.cnvdibo.nl.