Ingezonden persbericht


zaterdag 13 december 2008 / Kunst & Filosofie

Felix Meritis lustrum serie: Het Grote Kerstmis Wensconcert

Aanvang: 20:15
Toegang: ¤ 30,- (losse kaart) / ¤ 125,- (serie van 5 concerten, KM11)

Felix Meritis beleeft in 2008 haar jubileumjaar: het gebouw bestaat op de kop af 220 jaar en het gelijknamige genootschap maar liefst 230 jaar. Toen het gebouw Felix Meritis (architect Jacob Otten Husly) op 31 oktober 1788 werd geopend was de eerste activiteit van het genootschap het geven van een concert. Ruim honderd jaar was er een rijke traditie van concerten in de Concertzaal. Deze traditie wordt weer in ere hersteld en in ieder concert vindt u iets terug uit het rijke muziekleven van toen.

Grote Kerstmis Wensconcert 2008
Tot op de dag van vandaag is het wonder van Krnov onopgelost gebleven. Wat daar lang geleden rond Kerstmis in die Boheemse bossen gebeurde schrijven velen toe aan verbeelding. Maar de hertog van Krnov, en met hem het grootste deel van het volk denkt toch aan goddelijke oorsprong. Mede wegens de hemelse muziek die op dat moment hoorbaar was. Zelfs nu nog menen sommigen in die bossen flarden van klanken op te vangen.

Programma:
Julius Röntgen - Quartettino
Antonín Dvorák - Strijkkwintet in Es opus 97
Kerstverhaal De zingende violen verteld door Annelien van Binsbergen en met muziek tijdens het verhaal: Antonín Dvorák - drie delen uit Cypressen
Bohuslav Martinu - Andante uit Strijkkwartet nr. 2 Joseph Haydn - Andante uit Strijkkwartet opus 33 nr. 6

Met EnsembleCaméléon en Annelien van Binsbergen als verteller. EnsembleCaméléon bestaat uit Joris van Rijn en Sonja van Beek (viool), Joël Waterman (altviool), Johan van Iersel en Floris Mijnders (cello).

Deze reeks is in samenwerking met Stichting Kamermuziek Amsterdam ontstaan en mogelijk gemaakt door een bijdrage van het SNS REAAL Fonds.

UITGELICHT DECEMBER