Universiteit Twente

UT-lezing Donnelly over achtergronden kredietcrisis

Op woensdag 17 december 2008 organiseert de Universiteit Twente een bijeenkomst over de achtergronden van de kredietcrisis. Dr. Shawn Donnelly, gespecialiseerd in economische politiek, zal spreken over: `Reacties van de politiek op de zich ontwikkelende financiële crisis; de terugkeer van de staat'.

Shawn Donnelly zal toelichten hoe nationale overheden de crisis proberen in te dammen en hoe dit internationaal gecoördineerd wordt. Donnelly licht toe hoe de relatie tussen de staat en de economie verandert en hoe op nationaal niveau de strategieën verschillen. Ook geeft hij aan waar de geschilpunten over de relatie staat-economie de komende jaren over zullen gaan. De lezing van Donnelly geeft ten slotte informatie over mogelijke onderwerpen voor een bachelor of masterscriptie.

Na zijn presentatie is er gelegenheid tot vragen stellen en volgt er een discussie onder leiding van Prof. Ramses Wessel, co-directeur van het Centre for European Studies.

De Canadees Shawn Donnelly is als universitair docent Europese Bestuurseconomie verbonden aan de faculteit Management en Bestuur. Binnen de master European Studies coördineert hij een richting over regulering en innovatie in Europa. Hij is gespecialiseerd in economische politiek en heeft zich het afgelopen jaar volledig verdiept in de kredietcrisis.

De bijeenkomst - Engelstalig, toegankelijk voor alle geïnteresseerden
- wordt gehouden van 12.30 - 13.30 uur aan de Universiteit Twente, Spiegel 5. De organisatie berust bij het Centre for European Studies (CES) en de vakgroep Recht en Economie.