Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Het Afrikaanderplein wordt sprookjesplein

Rotterdam verandert in december voor de vierde keer in een echte sprookjesstad. Dit jaar doet het Afrikaanderplein volop mee aan het winterfestival. Een week lang wordt het plein omgetoverd tot een echt sprookjesplein.

Van woensdag 17 tot en met dinsdag 23 december kunnen de bezoekers de wondere sprookjeswereld van het Afrikaanderplein beleven. Iedere dag zijn er sprookjesactiviteiten, workshops, kan er vrij geschaatst worden op de ijsbaan, zijn er verhalenvertellers, muziek en dans uit verschillende culturen en is er betoverend lekker eten en drinken. De hele week zijn de etalages van de winkeliers sprookjesachtig versierd en is het Afrikaanderplein feeëriek verlicht.

De sprookjesweek wordt woensdagmiddag 17 december officieel geopend. Om 16.00 uur is iedereen van harte welkom om bij zonsondergang samen de lichten rond het plein feestelijk te ontsteken. Waarna er een 1001 nachtborrel wordt gegeven met optredens van operazanger Alberto da Moreno en buikdanseres Nadiya. De week wordt niet alleen feestelijk geopend maar ook groots afgesloten met een optreden van rapgroep Fnaire uit Marokko en rapper Salah Eddine.

Het Afrikaanderplein krijgt haar eigen sprookje 'Amina en de wonderlamp'. Het multiculturele Afrikaanderpleinsprookje is het verhaal van Amina die op zoek gaat naar de wonderlamp, die haar moet helpen haar problemen op te lossen. In haar verhaal, dat de hele week te beluisteren is in de bomen van het sprookjesplein, ontmoet Amina verschillende mensen uit de wijk en dwaalt ze over de Afrikaandermarkt. Het sprookje van Amina is opgenomen op CD. Vanaf 18 december geven de winkeliers rond het plein bij aankopen de CD als cadeautje.

Flyer

Informatie
Op de website van het Afrikaanderplein, www.afrikaanderplein.nl is het volledige programma van het sprookjesplein terug te vinden en te downloaden. Ook kan het programma vanaf maandag 8 december worden afgehaald op het kantoor van de pleinregisseurs aan de Paul Krugerstraat 93b.