Gemeente Alkemade

Vergadering Holland Rijnland
11-12-2008

Woensdag 17 december vergadert het Algemeen Bestuur Holland Rijnland in het gemeentehuis van Leiden, Stadhuisplein 1 in Leiden. De openbare vergadering begint om 20.00 uur.

Agenda
* Presentatie Regionale Structuurvisie (RSV)
* Jaarverslag Regionaal Bureau Leerplicht 2007/2008
* Bestuursovereenkomst Regionale Agenda Samenleving (RAS)
* Rondvraag en sluiting

De uitgebreide agenda en de vergaderstukken van het Algemeen Bestuur zijn te vinden op de website www.hollandrijnland.net. De volgende vergadering is 25 maart 2009.

De Regionale Structuurvisie Holland Rijnland
Vanaf 15 december 2008 ligt de Regionale Structuurvisie Holland Rijnland (RSV) ter inzage voor de inwoners van de regio Holland Rijnland. De structuurvisie vindt u vanaf maandag 15 december ter inzage op uw gemeentehuis. De Regionale Structuurvisie vindt u ook op www.hollandrijnland.net of op het kantoor van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland, Schuttersveld 9, 2316 XG in Leiden.

De Regionale Structuurvisie Holland Rijnland ligt tegelijkertijd ter beschouwing bij de gemeenteraden van de Holland Rijnland-gemeenten. Dat betekent dat ook gemeenteraden in de gelegenheid zijn gesteld om hun reactie te geven op dit ontwerp.

Regio Holland Rijnland kiest koers voor de ruimtelijke inrichting
Met de Regionale Structuurvisie kiezen de Holland Rijnland-gemeenten koers voor de ruimtelijke inrichting van de gelijknamige regio. In de visie zijn een aantal keuzes gemaakt die de samenhang tussen de grote deelgebieden van de regio verbeteren: bollenstreek, kustzone, stedelijk gebied en Veenweide en Plassen.

Binnen de Regionale Structuurvisie wordt de ruimtelijke positie van de regio bepaald en gekeken hoe dit zich verhoudt tot haar (Randstedelijke) omgeving. Hiervoor worden zeven kerndoelen nagestreefd: Holland Rijnland is een top woonregio, Leiden vervult een regionale centrumfunctie, concentratie stedelijke ontwikkeling, 'Groen blauwe kwaliteit' staat centraal, De Bollenstreek en Veenweide en Plassen blijven open, twee speerpunten voor economische ontwikkeling: Kennis en Greenport, verbetering van de regionale bereikbaarheid.

Zienswijze
Belanghebbenden kunnen hun zienswijze tot uiterlijk 16 maart 2009 schriftelijk kenbaar maken door deze te sturen aan: Dagelijks Bestuur van Holland Rijnland, Postbus 558, 2300 AN Leiden.

Informatie
Voor meer informatie over de Regionale Structuurvisie (RSV) kunt u contact opnemen met het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland via tel. (071) 523 90 90 of kijk op www.hollandrijnland.net.