Gemeente Rotterdam

11 december 2008

Rotterdam presenteert Gebiedsvisie Stadionpark

Locatie nieuwe Kuip onderdeel van de gebiedsvisie

Woensdag 17 december om 9.30 uur presenteert sportwethouder Lucas Bolsius de Rotterdamse Inzet voor de Gebiedsvisie Stadionpark. In 2007 gaf het gemeentebestuur de bestuurlijke opdracht om een gebiedsvisie voor het gebied Stadionpark te ontwikkelen. Een onderdeel binnen deze gebiedsvisie is de locatie voor de nieuwe Kuip. De ambitie is om van het Stadionpark een dynamische plek met allure te maken, het boegbeeld voor Rotterdam Sportstad.

Afgelopen september zijn drie ontwikkelmodellen gepresenteerd die het uitgangspunt vormden voor het opstellen van deze gebiedsvisie. De afgelopen maanden zijn de drie modellen uitgebreid met diverse partijen geëvalueerd en is de Gebiedsvisie Stadionpark in één ontwikkelmodel uitgewerkt.

Het Stadionpark

Het Stadionpark, met de Kuip, de Pathé bioscoop, de amateurvelden op Varkenoord en het Topsportcentrum, trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Het gebied is zeer kansrijk vanwege de goede bereikbaarheid, het stadion als herkenningspunt en de nog beschikbare grond.

Ontwikkeling van de locatie biedt naast moderne voorzieningen voor de top- en breedtesport ook extra opleidingsmogelijkheden en werkgelegenheid. Behalve één van de dertien 'Very Important Projects' in de Stadsvisie is het Stadionpark ook een Kanskaart binnen het gezamenlijk investeringsprogramma Pact op Zuid. Dit betekent dat de gebiedsontwikkeling een belangrijke bijdrage levert aan Rotterdam als een aantrekkelijke woonstad met een sterke economie. Er liggen grootse plannen voor het gebied: een overdekte 400 meter kunstijsbaan, uitbreiding van het Topsportcentrum en de bouw van een stadion met plaats voor 80.000 bezoekers.

Locatie

Stadion Feijenoord, Coen Moulijnzaal (ingang Maasgebouw)

Van Zandvlietplein 1, 3077 AA Rotterdam

Programma

9.30 uur Totstandkoming Gebiedsvisie Stadionpark, de Rotterdamse Inzet door wethouder Bolsius

9.40 uur Presentatie Gebiedsvisie Stadionpark door Jan Geuskens, projectleider Stadionpark

10.05 uur Korte toelichting op de gebiedsvisie door wethouder Bolsius

10.10 uur Onthulling maquette Stadionpark

10.15 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen

10.30 uur Einde bijeenkomst

Noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam