Gemeente Breda

Speciaal voor opening van de Nieuwe Mark filmvoorstelling Reflections

Klik hier voor vergroting.

Vanaf 18 december vertoont Chassé Cinema de film Reflections. Wethouder van Yperen neemt deze dag om 11.30 uur officieel de eerste DVD van de film in ontvangst. Aansluitend vindt de eerste voorstelling plaats.

In Reflections worden zes steden, waaronder Breda, belicht waar oude waterlopen op historische locaties zijn hersteld. De film is gemaakt in het kader van het WHICC project (Water in Historic City Centres). Met de officiële opening van de Nieuwe Mark start op 19 december het feestelijk evenement Winter Boulevard Breda. In het kader van dit evenement is de voorstelling op 18, 19 en 20 december te zien om 11.30 uur en om 13.00 uur in Chassé Cinema. Bij aankoop van toegangskaartjes biedt Winter Boulevard Breda een gratis DVD aan.

Op 19 december opent de Nieuwe Mark officieel het evenement Winter Boulevard Breda. Er ligt een ijsbaan in de haven en er zijn tal van activiteiten voor jong en ouder. Met een aantal lunchvoorstellingen in het Chassé theater sluit de film Reflections aan bij dit evenement en de opening van de Nieuwe Mark. Reflections is een City Trip Film in Breda, 's-Hertogenbosch, Gent, Mechelen, Chester en Limerick. De nieuwsgierige Wik zwerft door deze Europese steden. Tijdens zijn reizen heeft hij allerlei onverwachte, verrassende en soms humoristische ontmoetingen op en bij het water.

In Breda ontdekt de hoofdpersoon Wik de gezelligheid van de stad en de Nieuwe Haven die in ere hersteld wordt. Hij komt er al snel achter dat de Bredanaar geen blad voor de mond neemt.

Breda, 's-Hertogenbosch, Gent, Mechelen, Chester en Limerick hebben in Europees verband samengewerkt in het WHICC-project. Ze brengen hun geschiedenis tot leven door het herstel van oude waterlopen op historische locaties. Na jarenlange verguizing wordt tegenwoordig het belang van water voor binnensteden ingezien: het verlevendigt het stadsbeeld, is toeristisch aantrekkelijk, verhoogt de kwaliteit van wonen/werken en geeft meerwaarde op ecologisch gebied.

Het WHICC project heeft de European Regional Cultural Award gewonnen voor beste Europese samenwerking voor promotie van het culturele erfgoed van deze steden.

De film is gemaakt in opdracht van de gemeente Breda door Rotterdam Films.

Breda, 12 december 2008