Gemeente Enschede

Buurt neemt recreatieve route in gebruik


1e fase Stadsrandzone Brunink afgerond

Woensdag 17 december wordt het eerste deel van Stadsrandzone Brunink officieel geopend. Onder leiding van wethouder Jelmer van der Zee nemen de `buren' van dit recreatieve pad uit de Wesselerbrink en het nieuwe woongebied Het Brunink, de stadsrandzone in gebruik.

De stadsrandzone Brunink is een prachtig, op natuurlijke wijze aangelegd parkachtig landschap. In samenwerking met het Waterschap Regge & Dinkel en de Dienst Landelijk Gebied is er vanaf de zomer hard gewerkt aan de herinrichting van deze strook van circa 200 meter breed, die uiteindelijk 2 kilometer lang wordt. De 1e fase van 800 meter, tussen Buurserstraat en Bruninkslaan, is nu af. Dit is tevens het eerste deel van het "Rondje Enschede" dat in de toekomst een 42 kilometer lang recreatief pad vormt dat de hele stad omsingelt en door en langs de mooiste plekjes leidt.

Het gebied heeft een ware metamorfose ondergaan. Het oorspronkelijke meanderende karakter van de Stroinksbeek is terug; er is een recreatief voet-/fietspad aangelegd; er zijn natuurlijke speelelementen geplaatst en er is retentiegebied gecreëerd waar water opgevangen wordt in natte tijden. Over dit retentiegebied ligt een lange vlonder waarover het recreatieve pad doorloopt. Het enige wat nu nog moet gebeuren, is de natuur zijn gang laten gaan.

Tijdens de openingswandeling woensdag krijgen de aanwezigen onderweg uitleg over de groenaanleg, het gecreëerde coulisselandschap, het retentiegebied, de speelelementen en over het toekomstbeeld als het `Rondje Stad' af is. In de vervolgfase van de stadsrandzone Brunink, die op het Wesselerbrinkpark aansluit, zullen bijvoorbeeld oude koeienrassen vrij rondlopen. De wandeling wordt afgesloten met een hapje en drankje.

Geplaatst: 15 december 2008.

15 december 2008