Gemeente Vlaardingen


Wethouders Schiedam, Vlaardingen en Maassluis gaan voor het Centrum voor Jeugd en Gezin

17 december 2008

Op dinsdag 16 december ondertekenden de wethouders Anny Attema, Christine Daskalakis en Joop Luijendijk van de gemeenten Vlaardingen, Schiedam en Maassluis, samen met vertegenwoordigers van de betrokken partijen een convenant voor de ontwikkeling van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

De gemeenten Vlaardingen, Maassluis en Schiedam werken samen bij het ontwikkelen van de Centra voor Jeugd en Gezin (CJG) in deze gemeenten. In het convenant staan de afspraken die de gemeenten en betrokken partijen (GGD, Bureau Jeugdzorg, Careyn, Stichting Maatschappelijke Dienstverlening, Flexus Jeugdplein en Stichting OVB Vlaardingen) hierover hebben gemaakt. Een goede samenwerking tussen gemeenten en zorginstellingen onderling is noodzakelijk om de zorg voor kinderen, jongeren en gezinnen te verbeteren.

Lokaal
De invulling van het Centrum voor Jeugd en Gezin wordt lokaal verder uitgewerkt. Elke gemeente stelt een coördinator en een baliemedewerker aan voor het CJG in de betreffende plaats. Nog niet in alle gemeenten is de locatie van het CJG bekend.

Advies en hulp op maat
Het doel van het CJG is dat ouders, jongeren en professionals op één centrale plek terecht kunnen met hun vragen over opvoeden, op groeien en gezondheid. De medewerkers van het CJG houden zich bezig met preventie, signaleren, advies geven en het bieden van ondersteuning en lichte hulp. Bij zwaardere problemen of een meer ingewikkelde hulpvraag coördineren de centra. De centra bieden advies en hulp op maat. Als er een probleem is wordt er per gezin met één plan en één aanpak gewerkt.