Deelgemeente Charlois Rotterdam

Eerste paal Dinteloordstraat

Donderdag 11 december is de eerste paal geslagen van de nieuwbouw aan de Dinteloordstraat in Pendrecht. Woonstad Rotterdam bouwt hier 72 55-plus appartementen.

Ondanks de huidige economie gaat Woonstad Rotterdam door met het bouwen van woningen en investeert de komende jaren in de herstructurering van Pendrecht-Zuid.

Tijdens de Informatiemarkt op 11 december was er veel belangstelling voor de bouwplannen van Woonstad Rotterdam in Pendrecht-Zuid (foto: WyzPhoto.nl)

Project Dinteloord bestaat uit ruime driekamerappartementen. Het ontwerp is modern met een eigentijdse uitstraling, maar grijpt terug naar de ontwerpprincipes uit de tijd van Lotte Stam-Beese. Extra kwaliteit voor de buurt is de parkeergarage onder het gebouw. De woonomgeving die tegelijkertijd met de bouw opnieuw ingericht wordt, blijft groen.

Gebiedsafspraken

Dit project is het eerste nieuwbouwproject binnen de herstructurering van Pendrecht-Zuid, en valt onder de gebiedsafspraken die gemeente Rotterdam, deelgemeente Charlois en Woonstad Rotterdam op 9 december hebben ondertekend. Hierin zijn afspraken vastgelegd over de bouw van circa 500 nieuwbouwwoningen en de totale herinrichting van het openbare gebied in Pendrecht-Zuid. Deze activiteiten worden uitgevoerd tot 2013

Na de officiële start van het project Dinteloord onthulden Ed Goverde, portefeuillehouder deelgemeente Charlois, en Marja de Bruyn, bestuurder Woonstad Rotterdam, de naam die het gebied heeft gekregen: De Tuin op het Zuiden. Een naam die prima past bij de ruime opzet en het groene karakter van dit vernieuwde stukje Pendrecht.