Deelgemeente Charlois Rotterdam

Eerste paal Courzandseweg

Maandag 8 december hebben dagelijks bestuurde Ed Goverde en Onno Peer, vestigingsdirecteur van Woonbron de eerste paal geslagen van de nieuwbouw aan de Courzandseweg in Heijplaat..

Maandag 8 december hebben dagelijks bestuurde Ed Goverde en Onno Peer, vestigingsdirecteur van Woonbron de eerste paal geslagen van de nieuwbouw aan de Courzandseweg.(foto: Fotopersbureau Cor Vos)

Woonbron beloofde de bewoners van Heijplaat nog voor het einde van het jaar te starten met de bouw van dit vernieuwende project op Heijplaat en dat is gelukt.

De Courzandseweg wordt het nieuwe landmark van Heijplaat, met ruime appartementen die uitkijken op de Heijsehaven. Het project is de verbinding tussen het oude tuindorp Heijplaat en het herstructureringsgebied Het Nieuwe Dorp, waar de komende jaren circa 300 woningen worden gesloopt en vervangen door nieuwbouw.

Het gaat om 26 woningen die in Te Woon worden verhuurd of verkocht en zes woningen met een middeldure huur van ongeveer 650 euro per maand. Bewoners van Heijplaat die moeten verhuizen vanwege de herstructurering krijgen voorrang op een woning in dit project. Naar verwachting is de oplevering voorjaar 2010. Bewoners van Heijplaat mogen een aansprekende naam bedenken voor de nieuwe woontoren.

Op 13 december zijn de eerste nieuwe woningen op Heijplaat opgeleverd: 26 eengezinswoningen aan de Rondolaan.