Deelgemeente Charlois Rotterdam

Baken overgedragen aan Bouman GGZ

Laatste rit Methadonbus Afgelopen vrijdag heeft het Leger des Heils Het Baken aan de Sliedrechtstraat 4 in Pendrecht symbolisch overgedragen aan Bouman GGZ. Het bord, dat ruim tien jaar de gevel sierde, is van de gevel geschroefd en vervangen door de borden Medisch Sociaal Centrum Zuid en Bouman GGZ.

Met -letterlijk- het verhangen van de bordjes is afgelopen vrijdag het voormalige Baken aan de Sliedrechtstraat 4 symbolisch overgedragen aan Bouman GGZ (foto: fotopersbureau Cor Vos) Vanaf 22 september biedt Bouman GGZ in dit pand zorg, medicatie en activering aan inwoners van Rotterdam-Zuid met sociale, psychiatrische en verslavingsproblemen.

Hiermee verdwijnt de methadonbus Aanstaande vrijdag, 19 september, komt de bus voor de allerlaatste keer langs aan de Zuiderparkweg.

Daarna krijgen de huidige 180 cliënten van de bus hun medicatie in het MSC Zuid. Dat is zowel voor de bewoners van Zuidwijk en Pendrecht als voor henzelf een hele verbetering; overlast verdwijnt van straat en aan de cliënten kan veel beter individuele zorg en begeleiding worden geboden. Iets wat in de bus niet mogelijk was. Bovendien komen zij voortaan op afspraak en gespreid over de hele week. Daarnaast krijgen er 70 streng geselecteerde deelnemers aan het landelijk heroïneonderzoek hun behandeling.

Beide groepen krijgen een persoonlijk behandelplan, waarin -naast medicatie- zorg en activering centraal staan.

Het MCS Zuid is zeven dagen per week open van 8.00 tot 20.00 uur. Cliënten kunnen er alleen op afspraak terecht.

Afgelopen maandag was er open huis voor de omwonenden van het MSC Zuid.