Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


Beleidskader grondwater ter inzage

Het algemeen bestuur van Schieland en de Krimpenerwaard heeft op 26 november 2008 het Beleidskader Grondwater HHSK vastgesteld. Met inwerkingtreding van de Waterwet (1 september 2009 verwacht) staan provincies, waterschappen en gemeenten voor veranderingen in hun takenpakket. Naast de traditionele zorg voor het oppervlaktewatersysteem, waterzuivering en veilige dijken, komen er voor HHSK beheertaken bij voor grondwater. Dit Beleidskader Grondwater HHSK dient als vertrekpunt voor:

* Het (operationeel) beleid grondwaterbeheer in het toekomstige waterbeheerplan

* Het noodzakelijke juridisch instrumentarium voor deze taak
* Intensievere samenwerking met de gemeenten
* Het voorbereiden van de ambtelijke organisatie op deze nieuwe taak

Het Beleidskader Grondwater HHSK (pdf) ligt ter inzage van 17 december 2008 tot en met 28 januari 2009 bij de receptie van het kantoor van het hoogheemraadschap, elke werkdag van 09.00 tot 17.30 uur.

U kunt het Beleidskader Grondwater gedurende deze periode ook inzien in de gemeentehuizen van de gemeenten Bergambacht, Capelle aan den IJssel, Gouda, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland, Moordrecht, Nederlek, Nieuwerkerk aan den IJssel, Ouderkerk, Rotterdam, Schoonhoven, Vlist, Waddinxveen, Zevenhuizen-Moerkapelle en Zoetermeer.