Politie Rotterdam Rijnmond

Zaterdag 13 december 2008


* GEZOCHTE POOL AANGEHOUDEN TIJDENS ALCOHOLCONTROLE

FEIJENOORD - RIDDERSTER - De politie heeft een man aangehouden die gezocht werd in Polen. Vrijdagavond rond kwart voor zes hield de politie een alcoholcontrole op de Rotterdamseweg in Ridderkerk. Een 29-jarige man uit Ridderkerk bleek teveel te hebben gedronken met 305 ugl. Tijdens het onderzoek kwam naar voren dat de man gezocht werd door justitie in Polen. Hierop is de man vastgezet op een politiebureau voor een nadere uitlevering. Tijdens de controle moesten vrijdagmiddag 997 bestuurders blazen. Hier was de aangehouden man de enige die teveel had gedronken. Vrijdagavond is de controle voortgezet op de Populierenlaan. Hier had ook 1 persoon teveel gedronken met 345 ugl.


* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft een alcoholcontrole uitgevoerd op meerdere plaatsen zoals op de Bosdreef, de J. Dutilhweg en de Pres. Rooseveltweg. Daar is in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen acht uur en vijf uur 's ochtends een controle uitgevoerd waarbij 1200 bestuurders geblazen hebben. Negen bestuurders hadden teveel gedronken met 485 ugl. voor degene die het meest had gedronken.


* HENNEPKWEKERIJ OPGEROLD DOOR POLITIE
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een hennepkwekerij aangetroffen in de Eendrachtsweg. Bij de pand aan de Eendrachtsweg stelden agenten vrijdagmiddag een onderzoek in. Daar zagen medewerkers van wijkteam Cool een hennepplantage met ongeveer 500 planten. Het hennepteam van de gemeente is ingeschakeld en heeft zorg gedragen voor de ontmanteling. De politie onderzoekt de toedracht en wie er verantwoordelijk is voor de kwekerij.


* ANPR CONTROLE EN AANHOUDING VOOR BELEDIGING

ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een ANPR controle uitgevoerd op het Marconiplein. Dit in samenwerking met de Rijksbelastingdienst en de Douane. Agenten inden achterstallige boetes ter waarde van 963 euro. Ze controleerden tevens een bestuurder die een ongeldig verklaard rijbewijs had en iemand die geen ID bij zich had. Ze gaven ook nog diverse bekeuringen voor ondermeer: onverzekerd rijden, geen APK en te donkere ruiten. Agenten haalden tevens iemand uit een langsrijdende volle bus met mensen, waarvan er één een middelvinger opstak naar de agenten. Ze hielden hem aan voor belediging. De Rijksbelastingen inden voor 3667 en namen 9 auto's in beslag.


* EXTRA CONTROLE OP DE COOLSINGEL
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie voert extra controles uit op en in de omgeving van de Coolsingel op diverse momenten. Vrijdagochtend tussen kwart voor elf en kwart over elf controleerden agenten, waarbij specifiek werd gelet op wachten voor rood licht, en het laten oversteken van mensen op de Voetgangsoversteekplaats (VOP). In totaal 11 bekeuringen, waarvan 1 voor het niet stoppen voor een VOP, 10 voor het door rood licht rijden/lopen/fietsen.


* MAN AANGEHOUDEN NA DOORRIJDEN NA ONGELUK

SPIJKENISSE / DE EILANDEN - De politie heeft een man aangehouden die was doorgereden na een ongeluk. Vrijdagmiddag rond kwart over drie kreeg de politie melding van een ongeluk waarbij iemand was doorgereden. De agenten stelden een onderzoek in, en zagen de auto rijden op het Buntgras. Agenten zetten de auto voor de man, maar hij reed om de afzetting heen. Na een achtervolging reed de man naar zijn woning aan het Vlotgras en wilde naar binnen. De 52-jarige man wilde ook niet meewerken aan een blaastest, en werd daarom door agenten geboeid overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. Daar blies hij 780 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd door politiemensen.


* CONTROLE OPENBAAR VERVOER METROSTATIONS

ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft enkele controles uitgevoerd in samenwerking met de RET op geldige plaatsbewijzen. Op vrijdag voerden agenten en medewerkers van de politie diverse controles uit bij metrostation Beurs. De controle duurde hier van vijf uur 's middags tot half tien 's avonds. Daar controleerden zij 1320 passagiers. De RET constateerde dat 70 mensen geen geldig plaatsbewijs hadden. Daarna verplaatste de actie naar metrostation Stadhuis. Daar werden 750 passagiers gecontroleerd. Hier werden 54 mensen beboet voor het zwart rijden. Agenten hielden een minderjarige jongen aan die een mes in zijn sok droeg. Verder bekeurden politiemensen 14 mensen voor ondermeer openbare dronkenschap, valse naam opgeven en geen ID bij zich hebben.

Vrijdag 12 december 2008


* VERMISTE MEISJES TERECHT
LANAKEN - De twee meisjes die waren vermist, zijn weer terecht. Politiemensen herkenden het tweetal op straat in Lanaken naar aanleiding van het verspreide signalement. Ze worden op dit moment verhoord.


* POLITIE NEEMT STERKE DRANK ILLEGALE SLIJTERIJ IN BESLAG

ROTTERDAM-OOST / KRALINGEN OOST - De politie heeft donderdagochtend tussen kwart voor tien en twaalf uur in een winkel aan de Kortekade honderden flessen sterke drank in beslag genomen. De 55-jarige eigenaar van de winkel was niet in het bezit van een Drank- en Horecawetvergunning.
De politie en de gemeente hadden de man uit Capelle aan den IJssel al diverse waarschuwingen gegeven. Vanwege het onbreken van een vergunning mocht hij alleen zwak alcoholhoudende drank verkopen. Bij de controle vonden agenten in een ruimte achter in de winkel honderden flessen sterke drank. Alle flessen werden in beslag genomen. Tevens werd tegen de eigenaar proces-verbaal opgemaakt.


* AANHOUDING NA ACHTERVOLGING VERNIELERS
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft vier jongeren aangehouden na een vernieling. Donderdagavond rond kwart over negen kreeg de politie melding van een vernieling aan Avenue Carnisse. Daar waren jongeren bezig met vuurwerk en hadden een prullenbak vernield. Toen agenten arriveerden, rende de groep weg. Na een achtervolging hielden de politiemensen vier verdachten aan. De vier jongens uit Barendrecht in de leeftijd van 15, 15, 16 en 17 jaar oud zijn ingesloten voor nader onderzoek.


* AANHOUDING NA VERNIELING
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft enkele jongeren aangehouden nadat ze vernielingen hadden gepleegd. Donderdagavond rond kwart voor negen had een beveiliger gezien dat enkele jongeren een prullenbak van de houder hadden getrapt en naar beneden hadden laten stuiteren van een trap af. Hierop is de politie gewaarschuwd die de jongeren aanhielden. Het Rotterdamse vijftal in de leeftijd van 12, 13, 14, 14 en 14 jaar oud zijn overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. Daar bleek dat de 12-jarige verantwoordelijk was voor de vernieling. Nadat de vader van de verdachte op de hoogte is gebracht, is de jongen doorgestuurd naar bureau HALT.


* POLITIE HOUDT ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM-WEST / OUD MATHENESSE - In het kader van de verkeersveiligheid heeft de politie op donderdagavond tussen acht uur en kwart voor tien een alchoholcontrole gehouden op de Mathenesserweg en de Allegonda Gremmerstraat. Politiemensen controleerden in totaal 43 autobestuurders. Twee mensen kregen een boete voor het rijden zonder gordel. In één geval werd een proces-verbaal opgemaakt voor een baby die achterin een auto los op de schoot van een vrouw lag.


* POLITIE CONTROLEERT ZWAAR VERVOER
ROTTERDAM-ZUID / RHOON - De politie heeft donderdagochtend- en middag tussen acht en drie uur een controle gehouden in het beroepsgoederenvervoer. Politiepersoneel stelde in totaal 21 overtredingen vast. Zij schreven een proces-verbaal uit voor onder andere een kans op vallende lading, het ontbreken van een tachograaf, het rijden zonder chauffeursdiploma, het rijden met een ingevorderd rijbewijs, een overschrijding van het gewicht, het ontbreken van een goede stootbalk, het rijden over een vluchtstrook en het niet hands-free belen tijdens het rijden.


* AANHOUDING NA VECHTPARTIJ
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft drie mannen aangehouden na een melding van een vechtpartij en vernieling. In de nacht van zaterdag op zondag rond kwart over twaalf kreeg de politie melding van een vechtpartij en vernieling van een ruit van een abri bij de Wilgenplaslaan. Een van de partijen zou mogelijk zijn geraakt door het glas van een bierflesje. In de omgeving zagen de gewaarschuwde politieeenheden een man met een bebloed gezicht lopen. Andere eenheden troffen ook een man aan in de omgeving die een verwonding had; zijn oor was bebloed. Ook een derde man is door agenten aangehouden. Het Rotterdamse drietal (25, 25 en 34 jaar) is, na behandeling in het EMC, overgebracht naar een politiebureau voor verhoor.


* POLITIE HOUDT CONTROLE OP FIETSVERLICHTING

EILANDEN - In het kader van de verkeersveiligheid heeft de politie donderdagochtend een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Langeweg in Nieuwe-Tonge en de Oudelandsedijk in Sommelsdijk. Politiemederkers controleerden tussen half acht en half negen verschillende fietsers waaronder veel scholieren. Het leek erop dat veel fietsers de boodschap van eerdere controles hadden begrepen waardoor er massaal verlichting werd gevoerd. In totaal werden 14 fietsers bekeurd voor het niet in orde hebben of het niet voeren van verlichting. Zij kregen een verlichtingssetje uitgereikt.


* AANHOUDING NA WEGRIJDEN NA ONGELUK
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft drie verdachten aangehouden nadat ze waren doorgereden ze betrokken waren bij een ongeluk. Donderdagavond rond tien uur kreeg de politie melding dat er een ongeluk had plaatsgevonden op de Veerlaan. Daar was een Opel Corsa weggereden. Medewerkers van de afdeling Cameratoezicht hadden gezien dat de auto werd geparkeerd bij een Doehetzelfwinkel op de Brede Hilledijk en dat drie mannen lopend weggingen richting de Tolhuislaan. Agenten stelden een onderzoek in op de Tolhuislaan en zagen de drie lopen. Het Rotterdamse drietal (21, 21 en 30 jaar) is direct aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Politiemensen namen de auto in beslag.


* WEER VUURWERK AANGETROFFEN IN GARAGEBOX

ROTTERDAM-NOORD - In navolging op de eerder aangetroffen grote partij zwaar vuurwerk op diverse plaatsen in Rotterdam, heeft het Interregionaal Milieuteam Zuid-West wederom een grote hoeveelheid verboden consumentenvuurwerk inbeslaggenomen in een garagebox aan de Ereprijsstraat in de wijk Schiebroek. De hoeveelheid wordt geschat op 2000 kilogram. Het vuurwerk was in een garagebox opgeslagen in een dichtbevolkt gebied. Een 44-jarige verdachte is aangehouden door agenten. Deze man zat al vast voor een eerdere grote vuurwerkvangst door de politie.


* MAN BEKEURT VOOR ASOCIAAL RIJGEDRAG
WATERWEG-NOORD / MAASSLUIS - De politie heeft donderdagmiddag rond één uur op de Westlandseweg een 20-jarige man uit Maassluis bekeurd voor asociaal rijgedrag. Politiepersoneel werd door de man met hoge snelheid rechts ingehaald. Vervolgens schoot hij naar linkerrijbaan en kort hierna weer naar de rechterrijbaan. Een vrachtwagen moest hierop krachtig remmen om een aanrijding te voorkomen. Agenten gaven de bestuurder diverse bekeuringen.