Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Bezoek minister Van der Laan aan Crooswijk

Deelgemeentevoorzitter Gerard Schuiling was maandagochtend 15 december gastheer tijdens het eerste officiële werkbezoek van minister Eberhard van der Laan aan Rotterdam. De minister van Werk, Wijk en Inkomen (WWI) bezocht samen met wethouder Dominic Schrijer de zogeheten Vogelaarwijken in de deelgemeenten Kralingen-Crooswijk en Noord.

Gerard Schuiling vertelde dat de wijkaanpak in Crooswijk draait om veilig wonen, leven en werken. Participatie van bewoners en samenwerking tussen deelgemeente, bewoners, ondernemers en instellingen spelen daarbij een grote rol. De deelgemeentevoorzitter overhandigde aan minister Van der Laan de tweede editie van de Crooswijzer, een informatieve nieuwsbrief voor bewoners van Oud Crooswijk en Rubroek over de wijkaanpak. Deze informatie is ook te raadplegen op de website www.crooswijzer.nl

Deelgemeentevoorzitter Gerard Schuiling overhandigt de Crooswijzer aan minister Eberhard van der Laan van Werk, Wijk en Inkomen (Foto: Karin Oppelland)

O.J?! Actief in de Buurt

Vervolgens kreeg de minister van Werk, Wijk en Inkomen (WWI) een demonstratie van het project Leer Ma Fietsen. Daarbij leren autochtone vrouwen allochtone vrouwen uit de buurt fietsen. Dit is een onderdeel van het project O.J?! Actief in de Buurt, een samenwerking tussen de deelgemeente, de Stadsregio en de corporaties PWS en Woonstad en wordt ondersteund door opbouwwerkers van de Stichting DOCK en de jongerenwerkers van Cascade.

Fietstocht Nieuw Crooswijk

Tijdens de fietstocht door Nieuw Crooswijk werd Van der Laan bijgepraat over de voortgang van de herstructurering. Tijdens het werkbezoek werd ook stilgestaan bij de inburgeringcursussen. In buurtcentrum Arend en de Zeemeeuw kreeg Van der Laan uitleg door twee cursisten. Tot slot kreeg de minister een presentatie van twee bewonersinitiatieven.

Bewonersinitiatieven

In totaal zijn in deelgemeente Kralingen-Crooswijk twintig bewonersinitiatieven ingediend. Voor de Vogelaarwijken heeft het ministerie geld beschikbaar gesteld zodat de deelgemeente hieraan een extra impuls kan geven. Op korte termijn wordt een besluit genomen of en hoeveel geld de aanvragers krijgen voor hun bewonersinitiatieven.