Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Nieuw speeltoestel Sionstraat feestelijk geopend

Op de speelplaats aan de Sionstraat is woensdagmiddag 10 december een nieuw speeltoestel geopend. "De glijbaan is een cadeau voor alle kinderen, maar dit cadeau is speciaal voor jou", vertelde Lucas de Boer, portefeuillehouder Buitenruimte, terwijl hij een rugzak aan de 8-jarige Tom Dingenouts overhandigde. De jonge bewoner uit de Taborstraat heeft de deelgemeente namelijk op het idee gebracht om daar een glijbaan te plaatsen.

Zijn oma, Carla Barten, legde uit hoe haar toen nog 7-jarige kleinzoon dit voor elkaar heeft gekregen: "Op een dag zei hij: 'Oma, ik ben niet tevreden met dit pleintje. Ik wil speeltoestellen vlakbij huis hebben.' Ik heb hem gezegd dat hij maar moest gaan tekenen en toen zijn we met zijn ideeën naar de deelgemeente gegaan." Tijdens het spreekuur van deelgemeentevoorzitter Gerard Schuiling liet hij zijn tekeningen zien. De deelgemeente koos vervolgens één van Tom's ontwerpen als voorbeeld voor het nieuwe speeltoestel.

Het nieuwe speeltoestel is gekozen aan de hand van een tekening van Tom Dingenouts, die hier van de glijbaan gaat.

Donatie van Stichting Best

Lucas de Boer bedankte bij de opening ook Joke van Koppen, Laura Dekker en Nienke de Kempenaer, drie van de zes bestuursleden van Stichting Best voor hun donatie. Mede dankzij de bijdrage van deze stichting, een initiatief van het Rotterdamsch Studenten Corps (RSC) en de Rotterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging (RVSV), is het speeltoestel tot stand gekomen. "Studenten hebben de naam voor overlast te zorgen, maar ze doen ook veel terug voor de buurt. Dat wordt door de deelgemeente zeer gewaardeerd", aldus de portefeuillehouder Buitenruimte.