Gemeente Hoogeveen

16-12-2008

Gemeente Hoogeveen om het jaar deelnemer Open Bedrijvendag

De gemeente Hoogeveen doet om het jaar mee met de Open Bedrijvendag Hoogeveen. Dit jaar werd het evenement op 1 november voor de zesde keer gehouden. De gemeente deed voor het eerst mee. 'Dat beviel de bezoekers en onszelf zo goed, dat we in principe om het jaar meedoen, met een smal of een breed programma', zegt Bert Hansma, die samen met een werkgroep de kar heeft getrokken.

De Open Bedrijvendag bracht naar schatting meer dan 25.000 mensen op de been. Daarvan bezochten er 3.000 tot 3.500 het open huis dat werd gehouden voor het vernieuwde raadhuis en Compagnieshuis. De gemeente heeft een enquête gehouden onder de bezoekers. De mensen die het formulier hebben ingeleverd, geven het open huis een gemiddeld rapportcijfer 8. Het overgrote deel (86%) zegt dat het open huis helemaal voldoet aan de verwachtingen. Bijna iedereen zegt (deels) meer te weten te zijn gekomen over de gemeente. En bijna iedereen ziet graag dat de gemeente dit vaker doet.

Waardering
Er is ook een vraag gesteld over wat men het meest aansprekend vindt in het programma. Heel opvallend is dat daarbij maar liefst 40% de klantgerichtheid van het personeel noemt. Mensen verwoorden dit als openheid, enthousiasme, gastvrijheid en vriendelijkheid. 'Tel dat op bij de vele positieve reacties die we op de dag zelf hebben gekregen, en je kunt zeggen dat het een open huis met een hoofdletter H is geweest', aldus Hansma, knipogend naar de promotiecampagne HOOGEVEEN. MET EEN HOOFDLETTER H.

Alle uitkomsten van de enquête kunt u onderaan deze pagina downloaden.

Afzender: College van B&W