AutoRai

Renault Mégane Roadshow doet leasemaatschappijen aan

(12/17/2008)

Medewerkers van acht grote Nederlandse leasemaatschappijen ontdekten âs ochtends vroeg, bij aankomst op hun werk, een mysterieuze grote zilverkleurige box voor het kantoorgebouw. Later op de dag zouden ze op een zintuigprikkelende manier ontdekken welke auto daarin schuilde. Wie vermoedde dat het de nieuwe Renault Mégane was, kon een dvd-systeem voor in de auto winnen.

Een minibox op de bureaus van de medewerkers van de leasemaatschappij was een uitnodiging om tijdens de lunch de zintuigen te prikkelen en te ontdekken welke auto buiten in de grote box verscholen zat. Aan de vier zijden van de box konden ze voelen, kijken, ruiken en luisteren om een beeld te krijgen van de nieuwe Mégane. Met het koude weer was de warme chocolademelk en de Franse lekkernij die de hostesses uitdeelden ook bijzonder aangenaam voor de zintuigen.

Wie het formulier dat in de minibox zat invulde en het merk, model en kleur van de auto juist raadde, maakte kans op een dvd-systeem met afstandsbediening voor in de auto. Iedereen die bij de uiteindelijke onthulling aanwezig was, ontving sowieso een Renault-mok om thuis chocolademelk uit te drinken.

De Mégane Roadshow was een groot succes; op sommige locaties kwam meer dan tachtig procent van de medewerkers naar buiten om de nieuwe Mégane van dichtbij te beleven.

De prijzen van de Renault Mégane Hatchback â leverbaar met A-label â beginnen bij 19.900 euro. Elke Mégane is standaard voorzien van onder meer airconditioning, een sleutelkaart, een elektronisch stabiliteitssysteem (ESP), zijairbags voorin en gordijnairbags. Die uitgebreide veiligheidsrusting leverde de Mégane een maximale score van 37 punten op bij de EuroNCAP-botsproeven, waarmee het de veiligste auto is die ooit werd getest door deze onafhankelijke organisatie, zonder onderscheid in categorieën.