Dolfinarium

Miss Nederland op bezoek bij bruinvis Jo

Het was liefde op het eerste gezicht. De pas aangespoelde bruinvis Jo en Miss Nederland, Deniz Akkoyun, zwommen samen een ontspannen rondje in het opvangcentrum van de stichting SOS Dolfijn in Harderwijk.

Miss Nederland was naar SOS Dolfijn gekomen om namens de stichting Dophin Fund een cheque van EUR 10.000,- te overhandigen aan SOS Dolfijn.
Deniz Akkoyun liet direct haar betrokkenheid zien door zonder twijfel de pas aangespoelde en sterk verzwakte bruinvis Jo zorgzaam te ondersteunen. Inmiddels gaat het een stuk beter met Jo. Langzaam begint ze zelfstandig te zwemmen en te eten.
Voor Deniz Akkoyun was het een onvergetelijke ervaring. Zelf is ze groot fan van dolfijnen en is daarom ook ambassadrice van de stichting Dolphin Fund.
SOS Dolfijn in Harderwijk de krijgt EUR 10.000 voor opvang en herstel van op onze kust gestrande bruinvissen. SOS Dolfijn werkt hierbij samen met het vrijwilligersnetwerk
EHBZ (Eerste Hulp bij Zeezoogdieren). Voor dit bedrag worden droogpakken, hangmatjes, een thermometer en een speciale weegschaal aangeschaft.

Dolphin Fund is in 2007 door Kust & Zee opgezet als een internationaal samenwerkingsverband van natuurorganisaties, overheden en bedrijfsleven. De partners ondersteunen de doelen van het VN Jaar van de Dolfijn en de VN verdragen voor zeezoogdieren, en bewustwording over de zee. En ze ondersteunen projecten voor het behoud van zeezoogdieren en hun leefomgeving.