Gemeente Coevorden

Website kinderdroomhuis Medromis online

De website van het kinderdroomhuis Medromis is online. Op www.medromis.nl staat informatie over het kinderdroomhuis, over de Achmea Challenge (uitdaging waarbij veertien managers van Achmea de leefsituatie van kinderen in de gemeente Coevorden moesten verbeteren) en er staat een droomdagboek op. In het dagboek houden de managers per dag bij wie er in het droomhuis zijn geweest en wat er is gebeurd.

In het kinderdroomhuis, gevestigd aan Markt 16 in Coevorden, kunnen kinderen tot en met 28 december hun droom ophangen. Dat kan variëren van `werken met dolfijnen' tot `ik wil minister-president worden'. Zij krijgen een print van hun droom met foto mee naar huis en er wordt een print in het droomhuis opgehangen. De veertien managers van Achmea helpen de kinderen daarbij. Veel kinderen hebben hun droom inmiddels al opgehangen.

Aan de slag

Een team van veertien mensen die zich in de gemeente Coevorden bezighouden met jeugd gaat in 2009 met de dromen aan de slag. Samen met Achmea leert het team hoe ze door een andere manier van samenwerken de dromen van de kinderen uit de gemeente Coevorden uit kunnen laten komen en daarmee hun leefsituatie kunnen verbeteren.

Vrijwilligers gezocht

Lijkt het u leuk om in de maand december één of meerdere dagdelen per week kinderen te helpen bij het opschrijven van hun droom en foto's van de kinderen te maken? Neem dan contact op met Jan Buurman, beleidsmedewerker openbare orde en veiligheid, tel.: 0524 - 598 630, e-mail: jbuurman@coevorden.nl.