Politie Rotterdam Rijnmond

Dinsdag 16 december 2008


* GETUIGENOPROEP VOOR ONGELUK
ROTTERDAM-WEST - Maandagochtend kwam een 45-jarige Rotterdamse vrouw op een politiebureau aangifte doen van een aanrijding. Deze had op zaterdag 6 december rond half negen plaatsgevonden op de Van Noortwijckstraat in Rotterdam-West / Overschie. De vrouw verklaarde dat er een auto op de kruising van de Van Noortwijckstraat en de Blijvenburgstraat geen voorrang gaf aan het van rechts komende verkeer. De vrouw werd met haar snorbrommer van links aangereden. Ze viel en kreeg de brommer op haar benen. Ze had diverse kneuzingen aan haar knieën en aan haar heup. Een buschauffeur heeft de vrouw zien vallen, maar is geen getuige geweest van de aanrijding en heeft de auto niet gezien. De politie vraagt getuigen van het ongeluk te bellen naar de recherche van district West via 0900-8844 (lokaal tarief) of anoniem via M. op 0800-7000.


* VERDACHTE AANGEHOUDEN VAN VERNIELING MET VUURWERK

SOMMELSDIJK - De politie heeft een verdachte aangehouden van vernieling met vuurwerk. De politie kreeg de zaterdagmiddag rond half vijf de melding dat iemand een regenpijp had vernield met vuurwerk op de Azaleastraat. Een oplettende getuige kon een beschrijving geven van de dader. Ter plekke stelden de agenten een onderzoek in en gingen naar een woning aan de Hyacintenstraat. Daar hielden ze een 16-jarige jongen uit Sommelsdijk aan en brachten hem over naar een politiebureau voor nader onderzoek. Hij kreeg na overleg de vader van de jongen, een doorverwijzing naar bureau HALT.


* POLITIE VINDT ILLEGAAL VUURWERK
HOEK VAN HOLLAND - De politie heeft een 1200 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen en vernietigd. Naar aanleiding van een binnengekomen informatie heeft het vuurwerkteam van de politie vrijdagochtend rond half twaalf een onderzoek ingesteld in een bedrijfspand aan de Dwarskulk. In het bedrijfspand troffen de agenten een 100-tal Chinese rollen aan. Bij elkaar had dit een gewicht van 1200 kilo. Ter plekke is een complete trailer en een container door de douane in beslag genomen. De politie onderzoekt de toedracht en wie er verantwoordelijk voor is.


* SCHENNISPLEGER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft een schennispleger aangehouden. Maandagavond kreeg de politie melding dat een man zijn geslachtsdeel toonde aan voorbijgangers. Ook het signalement van de man werd doorgegeven aan de politie. Politiemensen in burgerkleding gingen terplaatse en hielden rond kwart over zeven een man staande. Oplettende getuigen konden de man aanwijzen als de verdachte. De 21-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* OPLETTENDE GETUIGE VINDT SKIMAPPARATUUR

ROTTERDAM-NOORD - Een oplettende voorbijganger, een 28-jarige Rotterdamse, heeft maandagavond rond vijf uur bij een pinautomaat van een bank aan de Karel Doormanstraat skimapparatuur aangetroffen. Ze heeft dit ervanaf getrokken. De apparatuur is overhandigd aan gewaarschuwde agenten. De politie onderzoekt de toedracht en wie er verantwoordelijk is voor het plaatsen.


* DIEF AANGEHOUDEN NA MELDING OPLETTENDE GETUIGE

ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een verdachte aangehouden na een melding van een getuige. Maandagavond rond acht uur surveilleerden agenten ter hoogte van de Wolphaertsbocht en de Pleinweg. De politiemensen zagen een man naar de politiebus toe komen rennen die verklaarde dat er zojuist een diefstal had plaatsgevonden bij een drogisterij aan de Pleinweg. Een vrouw wilde iets stelen, en werd aangesproken door een winkelmedewerker. De verdachte sloeg daarop de medewerker en ging ervandoor. Een agent is daarop uit de bus gerend, achter de verdachte aan. Op de Wolphaertsbocht heeft het politiepersoneel de 31-jarige Rotterdamse vrouw ingehaald en aangehouden. Ze is overgebracht naar een politiebureau waar ze is ingesloten voor nader onderzoek.


* MAN AANGEHOUDEN NA NIET BETALEN OPENSTAANDE BOETE

ROTTERDAM-OOST - De politie heeft een man aangehouden die een openstaande had van rond 440.981,18 euro. Op vrijdag 12 december 2008 omstreeks 21:45 uur gingen agenten in burgerkleding naar een Hotel gelegen aan het Deltaplein in Kijkduin voor de aanhouding van een 32-jarige man uit Capelle aan den IJssel. De betrokkene had een onherroepelijke boete openstaan van 440.981,18 euro of 365 dagen hechtenis. Het ondergaan van vervangende hechtenis zou de verplichting tot betalen niet opheffen. De Anjerstraat waar de verdachte zou wonen, bleek leeg de staan. Nader onderzoek wees uit dat de man zou werken bij een hotel in Kijkduin. Rond kwart voor elf hielden agenten de man aan en brachten hem over naar een politiebureau in Capelle aan den IJssel. De politie onderzoekt de toedracht.

Maandag 15 december 2008


* AANHOUDING NA MELDING VAN GIJZELING
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft zaterdagmiddag een verdachte aangehouden voor gijzeling. Zaterdagmiddag kreeg de politie melding van een mogelijke vrijheidsberoving. Een vrouw zou worden vastgehouden in een zijstraat van de Kruiskade door haar ex. De vrouw zou donderdagmiddag van haar werk zijn weggegaan en niet meer zijn teruggekomen. Rond vier uur stelden politiemensen zich op bij een pand aan de Drievriendenstraat. De vrouw kon af en toe wel bellen, maar mocht de woning niet verlaten van haar expartner. Toen vrouw naar buiten kwam om een tas met kleding op te halen, en zij werd vergezeld door de man, hielden agenten de verdachte direct aan. Hij is afgevoerd naar een politiebureau waar de 44-jarige Rotterdammer is vastgezet. Het 31-jarige Rotterdamse slachtoffer is opgevangen en bleek meerdere malen door de man te zijn mishandeld. De politie onderzoekt de toedracht.


* AANHOUDINGEN NA WEDSTRIJD FEYENOORD-AZ
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft 8 aanhoudingen verricht na de wedstrijd Feyenoord-AZ, zaterdagavond in de Kuip. Na de wedstrijd veroorzaakte een groep supporters overlast bij het Maasgebouw. De groep werd tegenhouden door de inzet van Mobiele Eenheid, waarna de groep het terrein verliet. Enkele van de groep pleegde vervolgens vernielingen in de omgeving. Zo zijn er diverse ruiten van een winkel vernield. Ook vernielden ze enkele bouwhekken, en sneuvelden enkele ruiten van het politiebureau en een ruit van een politieauto. Daarnaast hebben ze enkele vernielingen gepleegd aan auto's die in de omgeving stonden geparkeerd is een vuilcontainer in brand gestoken. De politie heeft enkele korte charges uitgevoerd en 8 mensen aangehouden voor ondermeer: openlijke dronkenschap, het geven van een schop aan een agent en openlijke geweldpleging. Daarnaast schreven agenten 8 bekeuringen uit voor het overtreden van de APV. Tevens namen ze enkele eenheden verdovende middelen in beslag bij de verdachten.


* AANHOUDING NA VAL VAN TWEEDE ETAGE
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft een man aangehouden nadat zijn dochter van twee hoog was gevallen. Zaterdagavond rond acht uur kreeg de politie melding dat een meisje van twee hoog naar beneden was gevallen of gesprongen vanuit een woning aan de Marnixstraat. Vlak daarvoor had zij ruzie gehad met haar vader en kreeg zij meerdere klappen van hem. De vrouw zou toen naar haar kamer zijn gegaan, waarop het volgende moment het slachtoffer beneden lag. Onduidelijk was of de vader hier iets mee te maken had. Het 16-jarige Rotterdamse meisje is direct overgebracht naar het EMC voor de behandeling van haar verwondingen: gebroken hielbenen, gebroken arm en verwondingen aan haar rug. Agenten deden terplekke onderzoek en gezien de verdachte omstandigheden, is de vader van de vrouw aangehouden terzake zware mishandeling. De 43-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* AANHOUDING NA HUISELIJK GEWELD
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van huiselijk geweld. Zondagochtend vroeg rond vier uur kreeg de politie melding dat er een vrouw door een man in elkaar geslagen zou worden aan de Baroniestraat. Ter plaatse wezen getuigen agenten de weg naar een centrale hal, waar het slachtoffer en de dader waren. De 19-jarige Rotterdamse vrouw had een forse hoofdwond en de man had bloed op zijn kleding. De getuigen hadden gezien dat de man met een magnetron tegen het hoofd van de 19-jarige Rotterdamse had geslagen. De vrouw is overgebracht naar het SFG voor de behandeling van haar verwondingen.


* AANHOUDING NA KOPSTOOT
BRIELLE - De politie heeft een man aangehouden na een melding dat iemand een kopstoot had gegeven. Zondagochtend rond half drie werden surveillerende politiemensen aangesproken door een man die verklaarde zojuist door een onbekende man aangevallen te zijn. Hij kwam uit de café aan de Nobelstraat. De man had hem enkele kopstoten gegeven. Er zat een snee boven het rechteroog van het slachtoffer, een 18-jarige jongen uit Rozenburg. De aanleiding was onbekend. De man beschreef de kenmerken van de verdachte, waarna agenten de man dachten te herkennen. Ze gingen hierop naar het woonadres van de man aan de Ruiter. In de omgeving daarvan troffen ze de verdachte aan. De 26-jarige man uit Brielle is hierop aangehouden en overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. Bij de verdachte is een bedrag van ongeveer 500 euro contant aangetroffen. Agenten onderzoeken de toedracht.


* AANHOUDING NA ZWARE MISHANDELING
VLAARDINGEN - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een man aangehouden die verdacht wordt van zware mishandeling. De verdachte heeft het weekendarrangement gekregen. In de discotheek aan de Kon. Wilhelminahaven waren twee personen in gevecht geraakt met elkaar. Een 19-jarige man uit Vlaardingen had bij een 22-jarige man uit Vlaardingen een glas in het gezicht gestoken. De gewonde Vlaardinger is door vrienden naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte is door de beveiliging beetgepakt en overgedragen aan de politie. Deze hebben de verdachte aangehouden en overgebracht naar een politiebureau om hem in te sluiten voor nader onderzoek.


* 14 BEKEURINGEN BIJ ACTIE TEGEN OVERLAST

ROTTERDAM-WEST - De politie heeft 14 bekeuringen uitgeschreven voor overlast door prostituanten. Op zaterdagavond vanaf tien uur en zondagochtend vijf hielden agenten een controle tegen de overlast veroorzaakt door prostituanten in de omgeving van de Nieuwe Binnenweg. Tijdens de actie zijn 14 prostituanten staande gehouden en bekeurd. Daarnaast is er een persoon aangehouden die drugs wilde verkopen aan agenten in burgerkleding.


* DRONKEN BESTUURDER NA ACHTERVOLGING AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Een 38-jarige Rotterdammer is zondagmorgen vroeg rond tien voor half zeven aan gehouden op het Weena. De man keerde met zijn auto bij het zien van een alcoholcontrole die bij de Maastunnel werd gehouden. Hierop zetten politieagenten de achtervolging in waarna zij de man op het Weena klem konden rijden. Nadat de bestuurder was aangehouden bleek dat hij 1.10 promillage alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en voor het keren op in de Maastunnel en het negeren van 2 rode verkeerslichten.


* BRAND IN HENNEPKWEKERIJ
SCHIEDAM - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben zondagavond een 48-jarige Schiedammer aangehouden na een brand in een hennepkwekerij aan het Noordvest. De brand ontstond in een garagebox onder een woning waar, naar later bleek, een hennepkwekerij was met 400 planten en 434 hennepstekken. De electriciteit bleek illegaal te zijn afgetapt. Hennepkwekerijen leveren naast stankoverlast voor de omgeving ook gevaarlijke situaties op door brandgevaar vanwege illegaal aftappen van electriciteit.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING
RHOON - Een 26-jarige inwoner uit Pijnacker is zondagmiddag rond half vijf op de Saffierlaan aangehouden nadat hij politieagenten had beledigd. De man had zijn auto fout geparkeerd en kreeg hiervoor een bekeuring. Op het moment dat de politieagenten hem aanspraken spuugde hij op de politieatuo en maakte de agenten voor 'kankerpolitie' uit. De man is hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.


* OVERVAL OP SUBTROPISCH ZWEMPARADIJS
ROTTERDAM - Zondagmiddag om ongeveer tien over drie werd een overval gepleegd op Tropicana, een subtropisch zwemparadijs aan de Maasboulevard. Rond die tijd kwam een man bij de receptie binnen lopen en onder bedreiging van een wapen heeft hij toen de kassalade leeggehaald. De man is daarna gevlucht. De politie stelt een onderzoek in naar de overval en heeft daartoe onder andere sporen veiliggesteld.


* VERDACHTE STRAATROOF MET VUURWAPEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM-CENTRUM - Een 19-jarige Rotterdammer is zondagavond op de Wytemaweg aangehouden. De man had rond kwart voor zeven op de Rochussenstraat een 40-jarige Rotterdamse met een vuurwapen bedreigd en geprobeerd haar te beroven. Dit laatste mislukte. Aan de hand van het opgegeven signalement stelden politieagenten direct een onderzoek in en troffen de verdachte op de Wytemaweg aan. Hij werd aangehouden en tijdens de fouillering werd in zijn broeksband een vuurwapen aangetroffen. De man is ingesloten.


* POLITIE ONDERZOEKT OVERVAL OP CHINEES RESTAURANT

ROTTERDAM - Zondagavond, om ongeveer tien voor tien werd een chinees restaurant aan de Zevenkampsering overvallen door een man. Op het moment van de overval waren de twee eigenaren in het pand aanwezig. Hoewel de twee werden bedreigd met een wapen, is de dader toch zonder buit weer vertrokken. De politie heeft ter plekke een sporenonderzoek ingesteld.


* TWEEDE VERDACHTE AANGEHOUDEN VOOR GEWELDADIGE DOOD

KOGELVANGERSTRAAT
ROTTERDAM-CENTRUM - Rechercheurs van het onderzoeksteam van de politie Rotterdam-Rijnmond hebben vrijdagavond een 23-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Zij wordt verdacht betrokken te zijn bij de gewelddadige dood van een 36-jarige Rotterdammer. Donderdagmiddag 30 oktober jl. rond vier uur, werd in een woning aan de Kogelvangerstraat het stoffelijk overschot van het 36-jarige slachtoffer aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat de man door geweld om het leven was gebracht. Eerder werd in ditzelfde onderzoek een 48-jarige Rotterdammer aangehouden. Het rechercheteam zet het onderzoek voort.


* AANRIJDING MET DODELIJKE AFLOOP
SPIJKENISSE - De politie onderzoekt de aanrijding met dodelijke afloop op de Hekelingseweg. Vrijdagochtend rond half acht kreeg de politie melding van een aanrijding tussen een personenauto en een voetganger op de Hekelingseweg en de Dorpsstraat. Een personenauto reed over de Hekelingseweg, komende vanaf het pontje en gaande in de richting van Spijkenisse. De voetganger kwam uit de Dorpsstraat en wilde de Hekelingseweg oversteken. De personenauto reed hierop de voetganger frontaal aan. De voetganger, een 16-jarige jongen uit Spijkenisse, overleed door de aanrijding. Agenten hebben de familie van het slachtoffer kennis gegeven. De jongen zat op een school in de omgeving. Politiemensen zijn daar naar toegegaan, om ook de school kennis te geven van het overlijden en voor opvang. Ook zijn agenten naar het stageadres van de jongen gegaan om het personeel te informeren. De 29-jarige mannelijke bestuurder uit Spijkenisse is overgebracht naar een politiebureau. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.