Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 10.30 uur

Utrecht, 17-12-2008

Dieven op zoek naar automaterialen

EEMNES In de nacht van 11 op 12 december zijn dieven actief geweest op de Zegge. Bij minstens drie geparkeerde autos bleken de siervelgen of wieldeksels te zijn gestolen.

Uit de binnengekomen aangiften leidt de politie af dat dit gebeurd moet zijn tussen donderdagavond 23.00 uur en vrijdagmorgen 07.30 uur. De politie beschikt over de informatie dat een hond van één van de bewoners op de Zegge rond 02.00 uur is gaan blaffen. Mogelijk dat de onbekende daders toen actief zijn geweest.

De politie sluit niet uit dat er nog meer benadeelden zijn die zich nog niet gemeld hebben. Eventuele andere slachtoffers of getuigen die menen iets te hebben waargenomen worden verzocht contact op te nemen met de politie Eemnes via het telefoonnummer 0900-8844. Aangifte van een diefstal kan worden gedaan via Internet. U kunt deze aangifte vinden op het internetadres www.politie.nl/utrecht.

Overigens lijkt het erop dat de aandacht van het dievengilde zich steeds meer verplaatst naar automaterialen. Niet alleen velgen of wieldeksels blijken gewilde artikelen te zijn, ook airbags en kentekenplaten worden hiertoe gerekend.

Zo werden in de nacht van 7 op 8 december in de gemeente Leersum vijftien airbags gestolen uit afgesloten en geparkeerde autos en werd men op 14 oktober verrast in de gemeente Leusden toen de kentekenplaten van zeker vijf geparkeerde auto bleken te zijn ontvreemd.

De politie adviseert de bewoners alert te zijn op deze omstandigheden en bij verdachte situaties direct te bellen met het alarmnummer 1-1-2. Met uw hulp en snelle assistentieverlening lukt het mogelijk om dergelijke dieven op heterdaad te betrappen en aan te houden.

Verdachten beroving pizzakoerier aangehouden

(zie persberichten Eemland noord, 07/12/08; pizzakoerier beroofd)

BAARN De politie heeft dinsdag 16 december twee minderjarige jongens aangehouden die verantwoordelijk worden gehouden voor de beroving van de pizzakoerier op 6 december.

Op de Hilversumsestraatweg werd op de bewuste dag rond 22.00 uur een 16-jarige pizzakoerier het slachtoffer van een beroving. De jongen wilde een bestelling wegbrengen en reed een donker zijpaadje in toen hij besprongen werd door twee onbekende mannen. Er ontstond een worsteling maar de jongen kon niet voorkomen dat de verdachten zijn portemonnee meenamen. Vervolgens ging het duo er te voet door de bebossing van het zijpad. De koerier ging terug naar de pizzeria en belde daar de politie.

Uit het onderzoek bleek dat één van hen, een 17-jarige inwoner van Baarn, kort voor de beroving de bestelling had gedaan die de koerier naar de locatie van de beroving leidde. In afwachting van zijn komst hield hij zich samen met de tweede verdachte, een 16-jarige Soester, op in de bosjes naast het pad. Op het moment dat het slachtoffer naderde trokken ze hem van de bromfiets en werd de beroving uitgevoerd.

Beide verdachten zijn inverzekering gesteld en de politie zet het onderzoek voort.