Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 17-12-2008

Bejaarde vrouw loopt ernstig letsel op; politie zoekt getuige(n)

HOUTEN Op maandag 15 december omstreeks 09.50 uur kreeg de politie het verzoek van de ambulance om mee te gaan naar een woning aan Schepenerf wegens gezondheidsproblemen van de 85-jarige bewoonster.

Ter plaatse ging de politie samen met ambulancepersoneel de woning binnen. De bejaarde vrouw zat op een stoel en werd ondersteund door de buren. De vrouw was niet aanspreekbaar en na onderzoek met de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Daar werd geconstateerd dat de vrouw zeven ribben had gebroken waarvan sommige op meerdere plekken en een ingeklapte long had. Volgens de behandelende artsen ging het om ernstig letsel en zij vroegen zich af onder welke omstandigheden de vrouw dit letsel had opgelopen.

Na kontakt met de plaatselijke supermarkt in het Oude Dorp, waar de vrouw iedere dag haar boodschappen doet, bleek dat de vrouw die maandagochtend daar was geweest. Volgens het winkelpersoneel zou de vrouw het letsel al hebben opgelopen, wilde echter niet worden geholpen en reed op haar elektrische rode step weg. De politie heeft de step opgehaald om te onderzoeken op sporen om aan de hand hiervan vast te kunnen stellen of er sprake is geweest van bijvoorbeeld een aanrijding.

Daarnaast wil de politie graag in kontakt komen met mensen die de vrouw maandag 15 december voor 09.50 uur hebben gezien met haar rode elektrische step of informatie hebben dat te maken kan hebben met het ontstaan van het letsel. Voor het doorgeven van informatie kan kontakt worden opgenomen met de politie district Lekstroom, bureau Houten, telefoon 0900-8844.

Jongen gewond door val met fiets

NIEUWEGEIN Een 13-jarige jongen uit Nieuwegein is gewond geraakt toen hij ten val kwam met zijn fiets.

De jongen fietste dinsdag 16 december omstreeks 14.35 uur over de Symfonielaan en sloeg plotseling over de kop. Uit onderzoek bleek dat de jongen was gaan fietsen zonder dat hij de wielmoeren van het voorwiel had bevestigd. Toen hij over een heuveltje reed, schoot zijn voorwiel los en sloeg hij tweemaal over de kop. Met de ambulance werd hij naar vervoerd naar het ziekenhuis waar bleek dat hij een bovenarmfractuur had opgelopen.

Jongen geschept door auto

NIEUWEGEIN Een 10-jarige jongen uit Nieuwegein is gewond geraakt bij een aanrijding.

De jongen was dinsdag 16 december omstreeks 17.35 uur op de kruising Noorstede/Schouwstede aan het stoeien met twee leeftijdgenootjes. Plotseling stak de jongen de weg over waar juist een 48-jarige automobiliste passeerde. De jongen werd geraakt door de auto en sloeg via de motorkap tegen de voorruit. Hij liep een bloedende hoofdwond op en werd onderzocht door ambulancepersoneel waarna hij naar huis mocht met een wekadvies.