Nominaties voor Aad Struijs Persprijs 2008 bekend

Publicatiedatum: 17-12-2008


P E R S B E R I C H T

Arnhem, 16 december 2008

De jury heeft uit meer dan zeventig inzendingen vijf publicaties genomineerd voor de Aad Struijs Persprijs 2008. De nominaties zijn, in alfabetische volgorde:

* Puzzeltocht met woordenboek van Eric van den Berg, gepubliceerd in de Volkskrant
(april 2008)
* Tantes in Marokko van Marjolein van Rotterdam, gepubliceerd in Op Pad (januari 2008)
* Pinguïns voorrang van Wil Thijssen en Raymond Rutting, gepubliceerd in de Volkskrant
(maart 2008)
* China, Themanummer AD Reiswereld, vooral van de hand van Marije Vlaskamp, publicatie
van het Algemeen Dagblad (februari 2008)
* In de voetsporen van Prins Bernhard van Annejet van der Zijl, gepubliceerd in Hide & Chic (januari/februari 2008)

De prijs wordt door de juryvoorzitter uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst op de Vakdag van de Vakantiebeurs in Utrecht, op dinsdag 13 januari 2009 om 15.00 uur in de Kroesezaal. Juryvoorzitter is dit jaar Marjolein Westerterp, reisjournaliste en hoofdredacteur van Zin en Felderhof. Zij won met haar artikel Expeditie Ethiopië de Aad Struijs Persprijs 2007. Dat was de eerste keer dat deze nieuwe vakprijs voor de Nederlandstalige reisjournalistiek is uitgereikt. Aan de prijs, een beeldje van de Brabantse kunstenaar Adri Hoeven, is ook een geldbedrag van ¤ 1.500 verbonden.

De Aad Struijs Persprijs is in 2006 op initiatief van TourPRess Holland, vereniging van toeristisch journalisten en -persvoorlichters, ingesteld ter nagedachtenis aan de in 2003 overleden reisjournalist Aad Struijs, wiens boeken 'Het Toppunt van Nederland' en 'Nederland voor Nop' toeristische bestsellers werden. Met deze onderscheiding wil TourPRess de herinnering aan persoon en werk van Aad Struijs levend houden alsmede blijvend aandacht vestigen op de kwaliteit van de Nederlandstalige reisjournalistiek. Meer informatie over de prijs is te vinden op www.aadstruijspersprijs.nl




VNU Exhibitions