Politie Hollands Midden


Datum: 17 december 2008

Katwijk Aanrijding bromfietser en auto Dinsdag 16 december vond om 15.35 uur een aanrijding plaats op de rotonde Biltlaan/Rijnsoever tussen een 16 jarige bromfietser uit Katwijk en een 26 jarige automobiliste uit zijn woonplaats. Vermoedelijk reden beiden tegelijk de rotonde op waarna het ongeval plaats vond. De politie doet nog onderzoek naar de oorzaak. De bestuurder van de bromfiets liep een gebroken pols op. Zijn 15 jarige bijrijdster liep een gekneusde pols op. Beiden werden overgebracht naar het Diaconessehuis in Leiden.

Leiden Openlijke geweldpleging De politie heeft woensdag 17 december om 04.50 uur twee Leidenaren van 19 en 20 jaar aangehouden. Een agent werd op de Breestraat ter hoogte van de studentensociëteit aangesproken door een man over een mishandeling die zou zijn gepleegd. Buiten stond een groep personen die een dronken indruk maakten. De personen spraken met dubbele tong en onsamenhangend tegen de agent. De agent zag een man uit de Vrouwensteeg zwalkend lopen terwijl hij bier dronk. De man, de 19 jarige Leidenaar, gooide de fles weg op aangeven van de agent. De agent vroeg hierna over de mishandeling en probeerde te voorkomen dat de man viel door hem bij de schouders vast te pakken. De Leidenaar begon echter wild om zich heen te slaan waarna er een schermutseling met de agent ontstond. Andere opgeroepen agenten zagen dat andere personen zich mogelijk met de schermutseling wilden bemoeien en grepen in. De 20 jarige Leidenaar en een andere man maakte slaande bewegingen richting de agent. De 20 jarige werd uiteindelijk, evenals de 19 jarige aangehouden.

Leiderdorp Aanrijding ambulancewagen met auto Dinsdag 16 december, even voor 18.00 uur vond op de kruising Persant Snoepweg met de Acaciastraat een aanrijding plaats tussen een ambulancewagen en een personenauto. De ambulancewagen reed vanaf de Stierenbrug met zwaailicht en sirene over de Persant Snoepweg in de richting van het ziekenhuis. Een van rechts komende automobilist, een 38 jarige Leidenaar, zag echter de ambulance over het hoofd. Hij reed bij groenlicht de kruising over waarna de aanrijding ontstond. De brandweer heeft het dak en de achterdeur geknipt om de Leidenaar uit zijn auto te halen. Hij en zijn baby die in een maxi-cosi lag op de passagiersplaats zijn voor onderzoek overgebracht naar het LUMC.

Alphen aan den Rijn Bromfietser klapt op auto Een 16 jarige bromfietser uit Alphen aan den Rijn is dinsdag 16 december om 15.35 uur met zijn rijwiel tegen een auto geklapt. Beiden reden over de Prins Bernhardlaan ter hoogte van de bushalte en komende vanaf de rotonde. De bestuurster van de auto, een 58 jarige plaatsgenote, moest remmen voor het verkeer. De bromfietser zag dit te laat en klapte op de auto. Hij werd met vermoedelijk een gebroken pols overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Nieuwkoop Rijden met ontzegging De politie heeft dinsdag 16 december om 16.15 uur een 31 jarige man uit Nieuwkoop aangehouden wegens rijden met een ontzegging. Agenten waren op de Noordenseweg in gesprek met een andere automobilist toen ze de Nieuwkoper zagen rijden. Omdat van hem bekend is dat zijn rijbewijs ongeldig is verklaard zijn de agenten hem achterna gereden. De bestuurder verhoogde echter zijn snelheid waarbij hij andere automobilisten inhaalde. De bestuurder reed de Julianalaan op waar hij een andere politieauto tegemoet reed. Op de Beatrixlaan wisten deze agenten de automobilist tot stoppen te dwingen en aan te houden. De auto van de Nieuwkoper werd in beslaggenomen. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Leiderdorp Hennepkwekerij in woonhuis aangetroffen In een woning aan de Dennenschans is op dinsdagmiddag 16 december een hennepkwekerij aangetroffen. De hennepkwekerij was verdeeld over twee slaapkamers. In totaal stonden er 208 potten met hennepplantjes. De woning was verder onbewoond. De stroom die gebruikt werd voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. Het energiebedrijf is aanwezig geweest en zal aangifte doen van diefstal. De plantjes en al het apparatuur zijn uit de woning weggehaald en vernietigd. De politie heeft een 31 jarige man uit Leiden is aangehouden omdat hij als huurder bekend stond. Zijn betrokkenheid bij de kwekerij is nog onduidelijk. De politie zet het onderzoek voort.

--- einde berichten ---