KNHS


Adelinde Cornelissen wint Grand Prix Londen
17 december 2008
Adelinde Cornelissen - Parzival

LONDEN (KNHS) - Adelinde Cornelissen (Beilen) heeft in Londen met Parzival de Grand Prix gewonnen, die aan de wereldbeker wedstrijd die vanavond wordt verreden vooraf gaat. Het was een nipte overwinning, want de Britse amazone Laura Bechtholsheimer kwam met Mistral Hojris dicht in de buurt.

Cornelissen zette een goede proef neer, waarin toch een paar kleine haperingen zaten. "In enkele onderdelen zaten een paar hakkeltjes en dat drukt het eindresultaat", aldus Wim Ernes, die voor de prestatie van Cornelissen exact dezelfde score had als voor Bechtolsheimer. Daarmee was Ernes niet de enige die de Britse (mede) op kop had staan. Ook de Zwitser Bürchler had de Britse eerste plaats staan. Cornelissen won met een score van 75.750%, terwijl Bechtolsheimer op 74.875% bleef steken.
Hans Peter Minderhoud (Harskamp) eindigde met Exquis Nadine met een score van 70.375% op de vijfde plaats in de Grand Prix. "Minderhoud begon zeer sterk, maar de combinatie was niet in staat om in het tweede deel van de proef de expressie vast te houden", aldus Ernes. Leida Collins-Strijk (Riethoven), die in Stockholm vriend en vijand verraste door derde te worden in de Grand Prix, liep in Londen tegen het spanningsprobleem aan van On Top en werd negende met een waardering van 66.417%.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Meer info zie: www.olympiahorseshow.com

Uitslag Grand Prix:


1) Adelinde Cornelissen (Beilen) - Parzival - 75.750%
2) Laura Bechtolsheimer (Eng) - Mistral Hojris - 74.875%
3) Kyra Kyrklund (Fin) - Max - 71.625%
5) Hans Peter Minderhoud (Harskamp) - Exquis Nadine - 70.375% 9) Leida Collins-Strijk (Riethoven) - On Top - 66.417%

Foto Adelinde Cornelissen met Parzival door: www.melissen.net