Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 17-12-2008

Aanrijding door verkeerde inhaalactie

UFFELTE Door een verkeerde inhaalactie ontstond dinsdagmorgen op de N371 bij Uffelte een aanrijding waarbij twee personenautos, een tractor met aanhanger en een autobus betrokken waren. De veroorzaker van de aanrijding raakte gewond. Het verkeer is enige tijd omgeleid. Een 23 jarige inwoner van Dwingeloo haalde meerdere autos in maar schatte de afstand waarover de weg vrij was niet goed in. Het was op dat moment donker en mistig. Hij kwam in botsing met een tegemoetkomende tractor met aanhanger bestuurd door een 21 jarige inwoner van Havelte. Daarbij raakte hij ook nog de laatst door hem ingehaalde auto bestuurd door een 56 jarige vrouw uit Smilde. Hierna botste de auto van de man uit Dwingeloo tegen een achter de tractor rijdende lijnbus en kwam tegen de vangrail tot stilstand. De bestuurder is, met naar het zich liet aanzien lichte verwondingen, overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. Verder raakte er niemand gewond. (08-2000115)

Fietsen uit schuur gestolen

EMMEN In de nacht van maandag op dinsdag is achter een woning aan de Druwerbrink in Emmen een schuur opengebroken en zijn uit deze schuur twee fietsen gestolen. De bewoner ontdekte dinsdagmorgen de inbraak. (08-200296)

Parkeerautomaten opengebroken

HOOGEVEEN In de nacht van zondag op maandag zijn op het Stoekeplein en Bilderdijkplein in Hoogeveen drie parkeerautomaten opengebroken. Het geld in deze automaten is meegenomen. De gemeente Hoogeveen deed aangifte. (08-200218)

Ruit ingegooid

ASSEN Een 35 jarige inwoner van Assen sloeg dinsdagavond, in zoals hij later verklaarde een kwade bui, een ruit in van een kantoor aan de Weierspoort in Assen. Een getuige belde de politie waarop de man is aangehouden. Omdat de man ook nog een aantal openstaande boetes moet betalen is hij ingesloten op het politiebureau. (08-200349)

Schuur afgebrand

EMMEN In de nacht van dinsdag op woensdag brandde achter een woning aan de Zwarte Kraai in Emmen een houten schuurtje volledig af. Door de brand raakte ook een schutting van de buren beschadigd. Mogelijk is de brand ontstaan door kersverlichting in de tuin en aan de schuur. (08-200355)

Gewond door ontploffende CV kachel

KLAZIENAVEEN Een 45 jarige vrouw en haar 44 jarige man raakten dinsdagmiddag in hun woning aan het Van Echtenskanaal NZ in Klazienaveen gewond door een ontploffende houtgestookte CV-kachel. Beiden zijn met brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis. Toen het echtpaar thuis kwam ontdekten ze dat het erg warm was in de woning. Bij een inspectie van de houtgestookte CV-kachel ontplofte deze door nog onbekende oorzaak. Door de hevige knal vloog een pijp van het dak en belandde bij de buren in de tuin. Er ontstond geen brand. Beide personen raakten echter wel gewond aan armen en benen. (08-200223)

Bekeurd voor verbranden hout

RUINEN De politie bekeurde maandag een 67 jarige bewoner van de Schapenstreek in Ruinen. De man was in een tot grote kachel omgebouwde giertank houten pallets aan het verbranden. Twee jaar geleden heeft de gemeente de man al eens gewaarschuwd dat dit branden niet is toegestaan. Toen dinsdag werd geconstateerd dat hij toch weer bezig was is hij door de politie bekeurd. (08-199962

Waarschuwing voor valse collectanten

MEPPEL/STAPHORST De politie waarschuwt voor twee meisjes die namens scholengemeenschap Stad en Esch en KIKA collecteren in Meppel en omgeving. Waarschijnlijk zijn ze ook in Staphorst geweest. De meisjes zijn maandag o.a. geweest aan de Reestlaan in Meppel. Een bewoonster van deze straat die ze binnenliet miste even later haar portemonnee. De vrouw deed aangifte. De leeftijd van de meisjes wordt geschat op 13 tot 15 jaar. Ze hebben donker haar en ze lijken op elkaar. Ze hadden maandag twee tassen bij zich, een donkere en een witte. Ze hadden een lijst met al meerdere namen daarop bij zich. Op de lijst stond stichting Kika en Stad en Esch. Op dit moment wordt er echter niet voor deze stichting en namens de school gecollecteerd. De politie stelt een onderzoek in en vraagt mensen die benadeeld zijn aangifte te doen. Daarvoor kan via 0900-8844 een afspraak worden gemaakt. (08-200022)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.