Gemeente Moerdijk


16-12-2008: Record aantal vrijwilligers verzekerd

Op dit moment zijn er 4221 vrijwilligers bij verenigingen, stichtingen, kerken en instellingen collectief verzekerd door de gemeente Moerdijk. Het aantal verzekerden is dit jaar gegroeid met iets meer dan 10%. Vorig jaar waren het er 3823 verzekerd. Voor deze collectieve verzekering betaalt de gemeente een premiebedrag van bijna 2500.

Het gaat om een verzekering tegen wettelijke aansprakelijkheid, een schadeverzekering en een ongevalleninzittendenverzekering. De vrijwilligers zijn ondermeer verzekerd voor schade aan derden, die zij uit hoofde van het uitoefenen van hun functie binnen de vereniging, toegebracht hebben.

De vrijwilligers zijn aangesloten bij ruim 100 verenigingen en instellingen. Het grootste aantal door de gemeente verzekerde vrijwilligers functioneren bij de evenementenstichting Fijnaart (350), atletiekvereniging de Groene Ster (340) en de chauffeursvereniging in Zevenbergen (300).

Het totaal aantal vrijwilligers in de gemeente ligt overigens nog hoger. Er zijn ook nogal wat vrijwilligers bij verenigingen die niet door de gemeente maar door hun koepelorganisaties worden verzekerd.