Gemeente Capelle a/d IJssel


* Persberichten

Contracten Hulp bij het huishouden rond

De contracten met de (nieuwe) zorgaanbieders voor `hulp bij het huishouden' zijn nu formeel rond. Met de acht door de gemeente geselecteerde instellingen zijn de bestaande zorguren van alle cliënten in Capelle aan den IJssel gegarandeerd. De zorgaanbieders die per 1 januari 2009 de hulp bij het huishouden verzorgen zijn: De Zellingen, Agathos, De Vijverhof, Thuiszorg Inis, Zorgbedrijf Nederland, SGZZH, NedZorg en Evean. Hun contracten lopen tot eind 2010.

Het traject van `gunnen' is volgens een Europese aanbestedingsprocedure gelopen. Een aantal van de huidige zorgaanbieders had de gemeente geen aanbieding gedaan. Deze instellingen verlenen vanaf volgend jaar dan ook geen hulp bij het huishouden meer. Dit brengt met zich mee, dat er cliënten zullen zijn die bij andere zorgaanbieders moeten worden ondergebracht. De Capellenaren die het betreft, zullen hierover worden geïnformeerd door de gemeente of door hun huidige zorgaanbieder. Vaststaat in ieder geval dat zorgaanbieders en gemeente er samen voor zorgen, dat alle cliënten vanaf 1 januari 2009 hun hulp bij het huishouden blijven ontvangen.

Ondertekening van de contracten

Links drs. F.C.A. de Beer, voorzitter van de Raad van Bestuur van stichting Zorgbeheer De Zellingen, een van de acht contractpartijen die `hulp bij het huishouden' aanbieden. Rechts mevr. A.J. Lasschuyt, hoofd afdeling Publiekszaken, die namens de gemeente Capelle aan den IJssel de contracten heeft ondertekend.