Gemeente Den Haag

Stichting Werkgever Sportclubs zoekt jeugdsportcoördinatoren

De Stichting Werkgever Sportclubs gaat op zoek naar jeugdsportcoördinatoren. Het doel is in 2012 zeventig functionarissen te hebben aangesteld. Met het oog op dit streven tekende de stichting vrijdag een convenant met de gemeente Den Haag, waarvoor wethouder Sander Dekker (Onderwijs, Jeugd en Sport) zijn handtekening zette.

Het ondertekenen van het convenant was de eerste daad, die de stichting verrichtte. Deze week start een campagne om jeugdsportcoördinatioren te werven met een grote advertentie in diverse dag- en weekbladen.

Gekwalificeerd
Jeugdsportcoördinatoren zijn gekwalificeerde sportleiders, die op school leerlingen naschoolse sportactiviteiten aanbieden en bij sportclubs een aantal organisatorische taken verrichten. Via hen moet worden bereikt, dat de schooljeugd meer doet aan sportief bewegen en eventueel lid wordt van een sportclub. De sportclub krijgt via de inzet van jeugdsportcoördinatoren een meer professionele aanpak.

Stichting Werkgever Sportclubs Den Haag verzorgt alle aspecten van het werkgeverschap voor jeugdsportcoördinatoren. Het bestuur bestaat uit ervaren mensen uit de Haagse sport, de nationale bonden en het onderwijs. Deze vorm van samenwerking is voor Nederlandse begrippen uniek te noemen.

Basis
Aan de basis van het convenant, dat is gesloten tussen de stichting en de gemeente Den Haag, ligt de impuls brede scholen, sport en cultuur. Dit is een regeling van de rijksoverheid die ervoor moet zorgen dat op en in de nabijheid van school een dagelijks sport- en beweeg- en een kunst- en cultuuraanbod komt. De regeling biedt gemeenten de mogelijkheid om het beleid van brede scholen, sport en cultuur te bundelen en intensiveren. De jeugdsportcoördinatoren komen in dienst van de Stichting Werkgever Sportclubs Den Haag. Eerder al sloot de gemeente Den Haag een convenant met diverse schoolbesturen.