Gemeente Den Haag

Binnenstadbruggen bijzonder belicht

Vanaf half december zijn elf bruggen van de Avenue Culinaire en Buurtschap 2005 voortaan permanent aangelicht. Met de zogenaamde PROflood techniek worden deze bruggen op een bijzondere wijze verlicht.

Frits Huffnagel, wethouder Binnenstad: "Met het aanlichten van deze bruggen vergroten we zowel de sfeer van de Haagse binnenstad als de sociale veiligheid. Een mooi aangelichte binnenstad verhoogt nog meer het prettige verblijf. Met het aanlichten van de bruggen wordt de grachtengordel van Den Haag een meer samenhangend geheel."

aangelichte bruggen Wethouder Huffnagel verrichtte op 16 december de officiële ingebruikname van het aanlichten van de bruggen. Dit gebeurt tijdens een tocht over de Haagse grachten met de Ooievaart langs de aangelichte bruggen. Het is meteen de officiële start van de Winterse Stamppotvaarten.

Koestering unieke objecten in Haagse binnenstad In de nota's De Kern Gezond en het Binnenstadsplan 2000 - 2010 is opgenomen dat de grachtengordel met haar bruggen een van de unieke eigenschappen van de Haagse binnenstad is. Het is de ambitie van de gemeente om de Avenue Culinaire en de Denneweg en haar omgeving meer onderdeel van de binnenstad te laten zijn. Vandaar de keuze om vier bruggen langs de Avenue Culinaire en zeven bruggen in Buurtschap 2005 aan te lichten.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie vanuit het Europees Fonds voor de Regionale Ontwikkeling.