Gemeente Den Haag

Verbeterde Boekhorststraat in de schijnwerpers

De Boekhorststraat is weer een aantrekkelijke winkelstraat geworden voor consumenten en potentiële winkelondernemers. Wethouder Henk Kool bracht een bezoek en ontstak de feestverlichting.

Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan een nieuwe impuls voor één van de oudste winkelstraten van Den Haag. De resultaten zijn inmiddels duidelijk zichtbaar. Samen met een aantal ondernemers, de organisatie van het Keurmerk Veilig Ondernemen en leden van de projectgroep Impuls winkelstraat Boekhorststraat bracht wethouder Kool gisteren een bezoek aan de verbeterde winkelstraat. Om de succesvolle aanpak te vieren, ontstak hij de nieuwe feestverlichting. Ook ontving de wethouder van de winkeliersvereniging een boekje met daarin een eigen promotiestijl voor de straat en het plan van aanpak voor komend jaar.

Voor de verbetering van de Boekhorststraat sloegen Gemeente Den Haag, Staedion, de Wijk Ontwikkelings Maatschappij en de ondernemers uit de straat de handen in één. Met de verbetering moesten ook het gevoel van veiligheid en de uitstraling vergroot worden.
Inmiddels zijn er nieuwe ondernemers aangetrokken, zijn onder meer de Luxus-panden gerenoveerd en is de openbare ruimte verbeterd door ondermeer het leggen van nieuwe stoepen en het verwijderen van graffiti.

Genomineerd
Dat de aanpak succesvol is, blijkt wel uit het feit dat de renovatie van de Luxus-panden genomineerd was voor de Nieuwe Stadsprijs 2008, in de categorie Kleine projecten. Volgens het juryrapport is de Boekhorststraat zeker een aanzet tot verdere verfraaiing en ingebruikname van de woningen boven de winkels in de binnenstad.