Gemeente Den Haag

38,5 miljoen voor huisvesting onderwijs in 2009

De gemeente Den Haag trekt in 2009 29,5 miljoen euro uit voor onderwijshuisvesting. Dat geld wordt ondermeer gebruikt voor nieuwbouw van vijf scholen voor basis- en voortgezet (speciaal) onderwijs en 7 nieuwe gymnastiekzalen. Daarnaast is er 9 miljoen euro beschikbaar voor groot onderhoud en aanpassingen aan bestaande les- en gymnastiekgebouwen.

Wethouder Sander Dekker (Onderwijs, Jeugd en Sport): Ook in 2009 geeft de gemeente weer een krachtige impuls aan het vernieuwen en verbeteren van schoolgebouwen. Goed onderwijs veronderstelt goede onderwijshuisvesting. Doordat we aandacht schenken aan ruimte voor kinderopvang zijn de nieuwe scholen bovendien eigentijds.

De gemeente is verantwoordelijk voor de huisvesting van het primair, speciaal en voortgezet onderwijs.
Nieuwbouw is in 2009 voorzien voor
de openbare school voor (voortgezet) speciaal onderwijs Inspecteur S. de Vries in combinatie met de bijzondere school voor (voortgezet) speciaal onderwijs Bernardus op de locatie Theo Mann-Bouwmeesterlaan, de nevenvestiging van de openbare basisschool A.M.G. Schmidt op de locatie Van Hoornbeekstraat,
het Prisma College op de locatie Capadosestraat en praktijkschool De Poort op de locatie 2e Sweelinckstraat. Uitgebreid wordt basisschool Het Galjoen op de locatie Arnold Aletrinoplantsoen. Ook worden zeven nieuwe gymnastiekzalen gerealiseerd.

Voor onder meer groot onderhoud en aanpassingen aan bestaande schoolgebouwen, de aanschaf van onderwijsleerpakketten en meubilair en de huur van sportterreinen voor gymnastiekonderwijs wordt in 2008 circa 9 miljoen uitgetrokken.