PvdA Rotterdam


Gratis OV voor ouderen in 2009

Wo 17 Dec 2008 - Redactie
Gratis OV voor ouderen in 2009

De gemeenteraad stemde gister in met het voorstel om Rotterdamse 65-plussers heel 2009 gratis met het openbaar vervoer te laten reizen. Met de definitieve invoering van gratis reizen komt een lang gekoesterde wens én een verkiezingsbelofte van de PvdA uit, aldus het tevreden PvdA-raadslid Leo Bruijn.

Na een eerdere zeer succesvolle proef worden per 1 januari de trams, bussen en metros van de RET weer gratis voor ouderen. Naar verwachting zullen in 2009 zon 57.000 ouderen gebruik maken van het gratis openbaar vervoer.

Bruijn: Het gratis openbaar vervoer is een goede manier om ouderen actief te houden. Rotterdamse 65-plussers hebben tijdens de proef veel gebruik gemaakt van het gratis OV om een bezoek te brengen aan vrienden, familie, markten, winkels en allerlei andere activiteiten in de stad,

Bijkomend voordeel is dat de RET met veel minder lege stoelen door de stad rijdt en dat is positief voor de veiligheid in openbaar vervoer.

Ook in omliggende gemeenten wordt veel gesproken over de invoering van dit gratis vervoer voor ouderen. Rotterdam heeft goede afspraken gemaakt met de RET. Deze kunnen door andere gemeenten in de regio zo worden overgenomen, legt Bruijn uit. Wellicht reizen ouderen in heel de regio Rotterdam over een tijdje gratis met het openbaar vervoer.