Buitenlandse Zaken België


Datum: 15/12/2008

15-jarig bestaan Commissie Vrouwen en Ontwikkeling: Minister Michel spreekt met de Liberiaanse Minister Gayflor over de uitvoering van VN-resolutie 1325

Ter gelegenheid van haar 15e verjaardag, organiseert de Commissie Vrouwen en Ontwikkeling, een adviescommissie bij de Minister van Ontwikkelingssamenwerking, de internationale conferentie "Investeren in gelijke rechten en kansen voor vrouwen en mannen, is investeren in ontwikkeling¿" Minister van Ontwikkelingssamenwerking, Charles Michel, zal de viering, die plaatsvindt in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Mathilde, bijwonen.

Een aantal actuele thema's staan op de agenda, waaronder de uitvoering van de VN-resolutie 1325 over vrouwen, vrede en veiligheid. Deze resolutie vraagt om een betere bescherming van vrouwen in gewapende conflicten en benadrukt hun onmiskenbare rol bij conflictpreventie en ¿beslechting en bij de politieke en socio-economische heropbouw van hun land. De Liberiaanse Minister van Staat voor Gender en Ontwikkeling, Vabah Gayflor, komt getuigen over de inspanningen van haar land voor de uitvoering van resolutie 1325.

In de marge van deze conferentie zal een bilaterale ontmoeting plaatsvinden tussen Minister Gayflor en Minister Michel om van gedachten te wisselen over de uitvoering van deze baanbrekende resolutie.