Gemeente Emmen

Hoogste punt bereikt van Bedrijfsverzamelgebouw

17 december 2008

Afgelopen maandag is het hoogste punt bereikt van de bouw van het bedrijfsverzamelgebouw aan de Verlengde Spoorstraat in Emmen. Met het ontsteken van de kerstversieringen op het gebouw werd dit op een informele manier gevierd. Het pand is ontworpen door OIII architecten uit Amsterdam en het wordt ontwikkeld door Hecom Projecten uit Dalfsen. Naar verwachting zal de bouw op 1 juli 2009 klaar zijn.

De sociale diensten van de gemeenten Borger-Odoorn, Coeovorden en Emmen gaan vanaf 1 juli 2009 samenwerken in het nieuwe pand. Ook de ketenpartners CWI en UWV (nieuwe naam per 1 januari wordt Werkplein) vestigen zich in het bedrijfsverzamelgebouw. In totaal heeft het project een omvang van ca. 6.500 m2 BVO (Bedrijfs Vloer Oppervlakte) en wordt een parkeergarage voor 88 autos gebouwd.

Vele voordelen
Vanaf 1 juli 2009 zijn alle partijen die iets te maken hebben met werk en inkomen onder één dak te vinden. Klanten kunnen dan vanaf 1 juli op één plek terecht met al hun vragen over werk en inkomen. Het voordeel van de samenwerking is dat alle partijen in één gebouw zitten waardoor sneller bekend is welke banen vrij zijn en welke mensen werk zoeken. Op deze manier kan beter passend werk voor klanten gezocht worden.

Bedrijvenverzamelgebouw hoogste punt

Foto: Het hoogste punt van het bedrijfsverzamelgebouw is bereikt. Naar verwachting zal de bouw 1 juli 2009 opgeleverd worden.