Gemeente Medemblik

Buitendienst gereorganiseerd
De drie voormalige buitendiensten werken vanaf het nieuwe jaar vanuit één centrale huisvesting aan de Dissel in Medemblik met Burger Service Teams op drie locaties in de gemeente. De harmonisatie bij de plantsoenendienst van Medemblik was organisatorisch en logistiek een aanzienlijke opgave. Met ingang van januari 2009 worden de verschillende plannen geëffectueerd. Vanwege de schaalgrootte is gekozen voor één centrale buitendienst en voor drie Burger Service Teams. Hiermee wordt de dienstverlening vergroot. Van drie ploegen en drie `werven' in de voormalige gemeenten, gaat de buitendienst over naar één ploeg, in één centraal gebouw. Daarnaast opereren drie Burger Service Teams vanuit Abbekerk, Wognum en Medemblik.

Hoe ziet de nieuwe buitendienst er uit
De Buitendienst Medemblik telt in totaal 22 personeelsleden. Alle medewerkers (met uitzondering van twee Burger Service Teams) zijn gehuisvest aan de Dissel in Medemblik. Vanuit de Dissel worden de volgende werkzaamheden verricht:

- alle groenwerkzaamheden in de kern Medemblik e.o.
- bomen onderhoud in de gehele gemeente

- gebouwenonderhoud

- verzorgen van faciliteiten voor evenementen
- vervangen van de medewerkers van de Burger Service Teams
- verzorgen van controles en inspecties ten behoeve van diverse producten

Burger Service Teams
De drie Burger Service Teams werken in de gebieden die globaal overeen komen met de voormalige drie gemeenten. Elk team van twee personen behandelt de serviceverzoeken van burgers en verzorgt het "grijze" onderhoud, zoals het legen van afvalbakken, veegwerkzaamheden, de controle van speelterreintje, het onderhoud van wegmeubilair, het oplossen van rioolstoringen, e.d.

Service- en Meldpunt
Opmerkingen over de inrichting van de openbare ruimte of mankementen aan gemeentelijke eigendommen, meldingen over losliggende stoeptegels, defecten aan de openbare verlichting, belemmerend openbaar groen, problemen met riolering of kapotte verkeerspalen en borden. Voor al deze zaken kunt u als inwoner of belanghebbende contact opnemen met het Service & Meldpunt van de gemeente. Telefonisch; 0229 - 54 81 23 tijdens kantooruren of per e-mail: service-meldpunt@medemblik.nl. Buiten kantooruren wordt u telefonisch doorgeschakeld.


---

Grote belangstelling voor vrijwilligersavond

Op donderdagavond 12 december werd voor de tweede keer een vrijwilligersavond gehouden. Met ruim 230 vrijwilligers was de belangstelling voor deze avond groot. Bij de ingang werd iedereen verwelkomd door een levend standbeeld en stond de koffie/thee met gebak gereed.

Olympische Sporters geëerd
Handbalster Marjolein Kool en atlete Marijke Mettes ontvingen van wethouder Zwagerman een sportbeeldje en bloemen voor hun prestatie. De sporters uit Wognum namen deel aan de Paralympische Spelen in Peking. Marjolein behaalde met haar team een bronzen mediale. Marijke verbeterde haar persoonlijke record tijdens de 100 en 200 meter sprint.

Stichting achter de geraniums
Wethouder Zwagerman heette iedereen welkom en sprak zijn waardering uit voor de vele vrijwilligers die werkzaam zijn op verschillende terreinen binnen het sociaal-, cultureel- en maatschappelijk welzijn. Alle aanwezige vrijwilligers werden vermaakt door Verhip theater. Het thema van de avond `Stichting achter de geraniums'. Vrijwilligers werden uitgenodigd om achter de geraniums plaats te nemen. Een foto werd gemaakt en vervolgens getoond op een scherm. De foto's worden in een later stadium gebruikt ter promotie van de vrijwilligerscentrale. Bij de uitgang werden geen geraniums maar amarylles bollen uitgedeeld. De vrijwilligersavond wordt in 2009 zeker herhaald.


---

Vrijwilligers front-office
In het gemeentehuis in Midwoud is er een front-office van de Vrijwilligerscentrale. Het bevindt zich naast Burgerzaken. Mensen die belangstelling hebben om vrijwilligerswerk te gaan doen, kunnen in een twaalftal mappen zoeken naar een geschikte vrijwilligersvacature. Vrijwilligers kunnen er terecht voor vragen over het vrijwilligerswerk. Vrijwilligersorganisaties kunnen er terecht voor advies en ondersteuning bij het bestaande of te ontwikkelen vrijwilligersbeleid. Kom eens langs! Bezoekadres: Gemeentehuis Midwoud, Korteling 1, Midwoud. Openingstijden: woensdag 13.30 - 17.00 uur, tel: 0229 - 54 80 25.


---

Twee kerktorens
Maandag 15 december jl. ontving wethouder Gutter uit handen van de heer Schuitemaker een door hem gemaakt olieverf-schilderij met als thema de twee kerktorens van Medemblik, gezien vanaf het IJsselmeer. De voorgenomen bouw van het nieuwe gemeentehuis in de gefuseerde gemeente was voor Schuitemaker aanleiding om voor de inrichting alvast een schilderij aan te bieden. Namens de gemeente dankte de heer Gutter de maker voor de vriendelijke geste en beloofde een mooi plekje voor het schilderij te zullen reserveren.
Karl Schuitemaker (1942) is geboren in Medemblik en was er 15 jaar directeur gemeentewerken. 22 jaar geleden stapte hij over naar een aannemersbedrijf in de beton-, weg- en waterbouw. "Het is voor mij een grote eer, dat er straks in mijn geboortestad ook een hangt!", aldus een contente Schuitemaker.


---

Openbaar vervoer Hoorn en omgeving

Vanaf zondag 14 december is de nieuwe dienstregeling voor het openbaar vervoer in de regio gestart. Gelijktijdig zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd zoals bijvoorbeeld het vervallen van buslijnen, wijzigen van busroute en het invoeren van de zogenaamde `Opstapper'. Door Connexxion is een informatiefolder uitgebracht die huis aan huis is bezorgd. Hierin kunt u de wijzigingen lezen.

Informatie
Indien u nog vragen heeft over het openbaar vervoer in de regio of de informatiefolder niet heeft ontvangen, kunt u contact opnemen met de klantenservice van Connexxion, tel: 0900 2666399 (lokaal tarief) of via de website www.connexxion.nl/klantenservice.