Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Persbericht

CNV Zuivel (vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

Utrecht, 17 december 2008


------

CNV Zuivel hamert op behoud werkgelegenheid Bleskensgraaf en Nijkerk

Zuivelgigant Campina/Friesland Foods slachtoffert Nijkerk en Bleskensgraaf

De melkfabriek in Nijkerk moet verkocht. Met een verlies van circa 500 arbeidsplaatsen. En de kaasfabriek in Bleskensgraaf moet ook worden verkocht: nog eens 50 arbeidsplaatsen staan op het spel. Niet volgens CNV Zuivel: "De nieuwe eigenaar moet wat ons betreft garant staan voor de werkgelegenheid en de uitvoering van de Zuivel-cao", stelt bestuurder Leo Bons van de vakbond.

Vanuit de Europese Mededingings Autoriteit kwam vandaag de goedkeuring voor Campina/Friesland Foods om de voorgestelde fusie uit te voeren. Voorwaarde was wel dat het zuivelconcern niet té groot zou worden en een concurrentievervalsende monopoliepositie zou verwerven.

"Dus we begrijpen de beslissing van Campina/Friesland Foods wel om een en ander zo op te lossen. Dat komt voor ons ook niet als een verrassing. Maar het kan natuurlijk niet zo zijn dat de medewerkers in Nijkerk en Bleskensgraaf ook rechtstreeks worden gedupeerd door fusiebewegingen. Dus de verkoop van deze twee vestigingen kan nooit leiden tot een uitverkoop van arbeidsvoorwaarden van de betreffende medewerkers."