Politie Twente

Persberichten Politie Twente 17 december 2008

Drugslijn opgerold

Enschede

De politie Twente die sinds augustus 2008 een onderzoek doet naar de handel in harddrugs in Enschede heeft in december het onderzoek succesvol kunnen afronden.

Uit het ingestelde onderzoek door het rechercheteam "Göteborg" genaamd is vast komen te staan dat twee Enschedeërs, van 28 en 41 jaar, sinds juli 2006 gedeald hebben in cocaïne. Zij kregen de drugs aangeleverd door een 36-jarige man uit Rotterdam. De twee Enschedeërs bezorgden de drugs aan ongeveer 40 personen in Enschede, Glanerbrug en Haaksbergen. Tegen 17 gebruikers en subdealers werd proces-verbaal opgemaakt.

De Rotterdammer, de twee Enschedeërs en één subdealer, een 37-jarige Enschedeër, zitten in voorlopige hechtenis. (08-051898)

Fietser gewond na aanrijding met bromfiets

Enschede

Een 50-jarige vrouw uit Enschede raakte op 16 december rond 13.25 uur gewond bij een aanrijding met een bromfiets op de Bolwerkstraat-Noorderhagen.

Een 34-jarige man uit Enschede reed op zijn bromfiets over het Bolwerk en verleende op de kruising met de Bolwerkstraat geen voorrang aan de van rechts komende vrouw. Hierdoor ontstond een aanrijding en kwam de vrouw op de fiets ten val en liep daarbij een hersenschudding op. De politie maakt proces-verbaal op. (08-156674)

Motorrijder gewond bij aanrijding met auto

Geesteren

Een 21-jarige motorrijder uit Geesteren raakte op 16 december rond 10.35 uur gewond bij een aanrijding met een auto op de Haarbrinksweg.

Een 59-jarige man uit Geesteren reed vanaf een uitrit de Haarbrinkskweg op en zag daarbij door de dichte mist de motorrijder over het hoofd. De motorrijder botste tegen de flank van de auto en kwam ten val. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Beide voertuigen moesten worden afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op. (08-156614)

Bromfietser gewond bij aanrijding met fietser

Tilligte

Een 16-jarige bromfietser uit Denekamp raakte op 16 december rond 07.30 uur gewond bij een aanrijding met een fietser op de Ootmarsumsestraat.

De fietser, een 56-jarige man uit Denekamp fietste over de Ootmarsumsestraat en stapte af omdat de dynamo langs de band slipte. Terwijl hij dat stond te repareren kwam de 16-jarige bromfietser aanrijding en zag de fietser te laat door de mist. De bromfietser kwam ten val en raakte gewond. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. (08-156497)

Fietser gewond bij aanrijding met bestelauto

Holten

Een 49-jarige man uit Holten raakte op 16 december rond 07.20 uur gewond bij een aanrijding met een bestelauto op de kruising Keizersweg-Aaltinksweg.

De bestelauto werd bestuurd door een 53-jarige man uit Diepenveen. Hij reed over de Aaltinksweg en verleende op de kruising met de Keizersweg geen voorrang aan de fietser die over de voorrangsweg reed. De fietser kwam ten val en raakte gewond. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist verklaarde de fietser niet gezien te hebben door de dichte mist. (08-156491)

Politie gaat flyeren

Oldenzaal
Het Team Grootschalige Opsporing (TGO) van Politie Twente, die de moord- c.q. doodslag op Diana Winkel uit Oldenzaal onderzoekt, gaat vanaf donderdag 18 december 2008 flyers uitdelen. Tevens is zij op zoek naar een anonieme getuige.

Met deze flyeractie hoopt het team op meer informatie van eventuele getuigen die zij nog niet gesproken hebben. De flyers worden verspreid in de gemeente Enschede, Oldenzaal en bij het AZC in Azelo.

Tevens is het team op zoek naar een anonieme getuige. Deze getuige heeft interessante informatie doorgegeven bij Bel Misdaad anoniem. Het team hoopt dat deze getuige zich meldt of nogmaals anoniem reageert met uitgebreider informatie. De persoon heeft het team namelijk in een mogelijk waardevolle zoekrichting gestuurd. Mocht deze persoon zich niet bekend, willen of kunnen, maken dan verzoekt het team hem of haar om nogmaals anoniem te bellen met Bel M. 0800-7000 of het speciale telefoon nummer van de Criminele Inlichtingen Eenheid: 06-12485635. En natuurlijk kan gewoon contact opgenomen worden met de Politie Twente 0900-8844.

De zaak van Diana Winkel wordt donderdag in de uitzending van het programma 'Onder de Loep' bij RTV-Oost nogmaals behandeld.

Veelpleger aangehouden voor diefstal mobieltje

Almelo

Op dinsdag 16 december is een 36-jarige man uit Almelo aangehouden op verdenking van diefstal van een mobiele telefoon. De man staat bij de politie bekend als veelpleger.

Een 36-jarige Almeloër wordt ervan verdacht op maandag 1 december een mobiele telefoon te hebben gestolen bij een sportschool in Almelo. De telefoon was bij één van andere leden tijdens het sporten uit de broekzak gevallen. Uit onderzoek is gebleken dat de 36-jarige man de telefoon heeft opgepakt en meegenomen. Hij is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-150465)

Botsing tijdens inhaalmanoeuvre

Losser

Op dinsdag 16 december kwamen een 19-jarige vrouw uit Losser en een 15-jarige jongen uit Overdinkel met elkaar in botsing op de Oldezaalsestraat in Losser.

Een 19-jarige vrouw uit Losser reed op dinsdag 16 december rond 14.30 uur op haar bromfiets over het fietspad aan de Oldenzaalsestraat in Losser. De vrouw wilde een groepje fietsers inhalen, die met zijn drieën naast elkaar reden. Op dat moment kwam ze in botsing met één van de fietsers, een 15-jarige jongen uit Overdinkel. De vrouw kwam door de botsing ten val. Ze is hierbij gewond geraakt aan rug en knieën. Ze is ter controle met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (08-156723)

053-4555588


---- --