Gemeente Edam-Volendam

Procedure herbenoeming burgemeester

In zijn vergadering van 23 oktober 2008 heeft de raad uit zijn midden een vertrouwenscommissie ingesteld met als taak de voorbereiding van de aanbeveling inzake de herbenoeming van de burgemeester. De vertrouwenscommissie heeft haar werkzaamheden afgerond en verslag uitgebracht aan de raad.

De raad heeft op basis daarvan op 16 december 2008 besloten de aanbeveling te doen de burgemeester de heer W.J.F.M. van Beek voor te dragen voor herbenoeming in het ambt.

De aanbeveling van de raad wordt naar de Commissaris van de Koningin van de provincie Noord-Holland gezonden, die een advies zal zenden aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Op voordracht van de Minister kan de burgemeester bij Koninklijk Besluit worden herbenoemd voor de tijd van zes jaar.

Waar het accent in de functie van de burgemeester in de afgelopen periode vooral gericht was op de nazorg en het goed op de kaart zetten van een integraal veiligheidsbeleid, zal de profilering naar de toekomst ook gericht zijn op andere aandachtsgebieden.

Een belangrijk thema zal daarbij zijn de versterking van het imago van de gemeente Edam-Volendam en de samenwerking met andere gemeenten, met behoud van de eigen identiteit.