Gemeente Zevenaar


Week 51

OUD PAPIER

In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier graag gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u s.v.p. plastic folies verwijderen? Papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Datum

Plaats

Inzamelaar

Woensdagavond 17 december

Babberich

Drumfanfare Sint Jan

Donderdagavond 18 december

Angerlo

Basisschool De Trompetter

Zaterdag 20 december

Lentemorgen 2

Basisschool de Lindenhage

Zaterdag 20 december

Lathum

Ds. Jonkersschool

Dinsdagavond 23 december

Zonegge 1-6, 15-24 + flats Hooge Bongert/Meidoornstraat

Carnavalsvereniging Griethtreejers

VERGADERINGEN

Gemeenteraad
Kijk hier voor de agenda van de openbare vergadering van de RAAD van de gemeente Zevenaar op WOENSDAG 17 DECEMBER 2008 in het gemeentehuis (raadzaal) Aanvang: 19.30 uur.

Streekcommissie Achterhoek en Liemers
Agenda voor de openbare vergadering van de Streekcommissie Achterhoek en Liemers op VRIJDAG 19 december 2008 om 9.30 uur. Vergaderlocatie: Raadszaal van de Gemeente Berkelland, Marktstraat 1 te Borculo, Telefoon 06 5027 3166

Op de agenda staan ondermeer de volgende onderwerpen:


· Herbegrenzing zonering Wet ammoniak en veehouderij en Herbegrenzing Ecologische Hoofdstructuur in Achterhoek en Liemers


· Communicatie Achterhoek en Liemers


· Project Baakse Beek: stand van zaken


· Uitvoering Provinciaal Meerjarenprogramma 2007-2013


· Stand van zaken Natura 2000

Omstreeks 11.00 uur komt gedeputeerde H. Keereweer in de vergadering voor bestuurlijk overleg waarbij de aandacht zich richt op Ontwikkelingen rond Natura 2000 en ammoniak, Watercontract met het Waterschap Rijn en IJssel, Voortgang uitvoering 2008 en het uitvoeringsprogramma voor 2009.

Agenda, verslag en agendapunten zijn ook vanaf 9 december 2008 digitaal beschikbaar en te vinden op:
www.gelderland.nl/streekcommissie

SCHOON, MOOI EN VEILIG WATER: OOK UW BELANG!

Geef uw mening over onze voorstellen

Nederland is een waterland. Allemaal hebben we schoon, mooi en veilig water nodig. Niet alleen om te drinken, maar om in te zwemmen of in te vissen, op te varen of om gewoon van te genieten rond onze woning of als we erop uittrekken. Zonder water zou Nederland er heel wat minder aantrekkelijk uitzien. Schoon, mooi en veilig water is ons handelsmerk en onze deskundigheid. Kijk maar naar onze dijken, polders, beken, kanalen en naar de prachtige waternatuur.

Om dat water schoon, mooi en veilig te houden en waar nodig te verbeteren, moet hard gewerkt worden. Daarom maken rijksoverheid, provincies en waterschappen waterplannen. Daarbij werken zij ook in uw regio nauw samen en overleggen regelmatig met belangenorganisaties. Op dit moment zijn de waterplannen voor de komende zes jaar in ontwerp af. Zij liggen vanaf 22 december 2008 ter inzage. De samenwerkende overheden in uw woonomgeving nodigen u uit de plannen te bekijken en horen graag wat u van de voorstellen voor het water vindt.

Het gaat in onze regio om de volgende plannen:

Naam plan

Organisatie

Terinzagelegging

Meer informatie

Ontwerp Waterplan Gelderland 2010-2015

Provincie Gelderland

Van 22 december tot 16 februari 2009

www.gelderland.nl/

Telefoon: 026 3598146

Stroomgebiedbeheerplan

Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Van 22 december 2008 tot en met 22 juni 2009

www.inspraakpunt.nl

Weet u niet welke plannen over uw directe woonomgeving gaan? Kijk dan op www.nederlandleeftmetwater.nl/inspraak. Hier kunt u ook met behulp van uw postcode gemakkelijk nagaan welke plannen voor u van belang zijn.

Waar kunt u de plannen inzien?

De bovengenoemde plannen kunt u inzien bij de balie Ruimte op het gemeentehuis, het provinciehuis, het waterschapskantoor en de regionale kantoren van Rijkswaterstaat. U kunt de plannen ook via internet downloaden, zie hiervoor de adressen van de websites in de tabel hierboven.

Wilt u inspreken?

Stuur dan uw reactie naar de organisatie die het plan gemaakt heeft waarop u wilt inspreken. U kunt uw reacties per brief, via internet of mondeling indienen. Bij de organisaties en op de inzage adressen kunt u zien waar u precies uw reactie naar toe moet sturen.

Let op: uw reactie moet uiterlijk op de laatste dag van de terinzagelegging van dat plan ontvangen zijn door de organisatie waar u inspreekt.